NB I

Hemingway: „Nem engem kell szeretni”

A kispesti klubtulajdonos továbbra is optimista az ultraszurkolókkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A téli szünetet az élvonal tabellájának 13. helyén töltő Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a klub honlapján megjelentetett videóinterjúban értékelte az őszi hónapokat. Úgy vélekedett, hogy talán akkor követett el, amikor nyáron Pietro Vierchowod vezetőedzőt szerződtette, mert nem tudta megteremteni azt a környezetet, ami egy sikeres csapathoz kell. A csapat védekezése és a középpálya nagyjából rendben volt, de a csatársor a sok helyzet ellenére egyszerűen csődöt mondott, vagy a lövések kijöttek a kapufáról. Emellett – Hemingway szerint – hat-hét pont mindenki által elismert játékvezetői tévedéseken úszott el.

A játékoskeretet érintő változásokkal kapcsolatban ismertette, hogy három vagy négy embert már elküldtek, mert nem tudtak a csapat hasznára lenni, öt fiatalt pedig visszahívtak. Köztük van olyan, aki kiváló teljesítményt nyújtott ősszel, ezért szeretnék beépíteni a Honvédba, de olyan is akad, aki az NB II-ben az ígéretek ellenére nem kapott rendszeres játéklehetőséget, akivel méltánytalanul bántak. Még senkit nem igazoltak, de a tulajdonos meglátása szerint két-három játékosra mindenképpen szükség van, irányító, csatár és balhátvéd poszton.

A Kispestre tervezett, 8200 fő befogadására alkalmas, UEFA elit minősítésű stadionról elhangzott, hogy addig nem tudják elkezdeni az építkezést, amíg az utánpótlásközpont építése be nem fejeződik. Igen ám, de vajon ki fogjam megtölteni az új aréna lelátóit? Hemingway optimista ezzel kapcsolatban, bízik benne, hogy a szurkolók megtöltik a létesítményt.

– Ha lesz új stadion, kidolgozunk egy másik tervet és meg fogjuk tölteni. Ha ezek az emberek visszatérnek, mert jobban szeretik a Honvédot, mint amennyire engem nem szeretnek, akkor majd ők is jönnek. Bízom benne, hogy az ultrák megtöltik majd a helyüket, mert ők a legjobb hangulatcsinálók – magyarázta George F. Hemingway. – Ugyanakkor mindegy, mit teszek, ezeknek az embereknek a hozzáállása nem változik. Nem az én szobrom áll a stadionnál, nem engem kell szeretni. A szurkolókat a futball legfontosabb pillérének tartom, bár ezt sokan nem hiszik el. Én is drukkolok más labdajátékokban érdekelt csapatoknak, de eszembe nem jutna, hogy azért ne menjek ki a meccsre, mert nem szeretem a tulajdonost vagy az edzőt. Engem a csapat érdekel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik