NB I

Sportdiplomáciai Fradi-siker

A nemzetközi Sport Választott-bíróság bírájává választották dr. Berzeviczi Attilát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb nagy lépést tett a Ferencváros a sportdiplomáciában. Dr. Berzeviczi Attilát, az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósági elnökét és a klub jogi vezetőjét 2015-től a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sport Választott-bíróság (Court of Arbitration for Sport) bírájává nevezték ki – írja a klub honlapja.

A CAS egyebek mellett választott-bíróságként jár el a játékosok és klubok egymás közötti vitás ügyeiben, valamint az egyesületek jogvitás ügyeiben. Emellett az UEFA, a FIFA és más sportszervezetek határozatai – így például a másodfokon hozott fegyelmi határozatok – felülvizsgálati ügyeiben is ez a szervezet jár el.

Dr. Berzeviczi Attila 2011 márciusa óta az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának elnöke és az FTC jogi munkájának vezetője.

– Ez egy nagy elismerés – mondta dr. Berzeviczi a klub honlapjának. – Ez is egy újabb lépés abba az irányba, hogy a Fradi és a magyar futball megkapja az őt megillető tekintélyt a világ sportdiplomáciájában, függetlenül attól, hogy a Ferencváros ügyeiben természetesen nem járhatok majd el. Orosz Pál European Club Association keretében végzett felelősségteljes és rendkívül pozitív megítélést kapott munkája után egy újabb jelzést kaptunk, hogy egyre inkább komolyan vesznek minket a nemzetközi futballvilágban.

Olvasói sztorik