NB I

Kubatov: marad a szkenner!

A Ferencváros elnöke az ünnepek előtt értékelte a maguk mögött hagyott hosszú hónapokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kubatov Gábor klubelnök értékelte az elmúlt egy évet, amiről a fradi.huszámolt be.

– Az ultrák nem kérnek sem a szkennerből, sem önből…
– Marad a beléptető rendszer, és lévén októberben választottak meg újabb négy évre elnöknek, maradok én is. Kérem, azt fogadja el, hogy a békétlenség fenntartásában érdekeltekkel szinte lehetetlen békét kötni. Mindenki szabadon dönthet arról, hogy bejön vagy sem, kivéve azokat, akiket kitiltottunk indokoltan az elmúlt időszakban. Ha jól rémlik, mindössze tíz emberről van szó, akik kárt okoztak a klubnak, mert hosszú időn át belépő nélkül szöktek be, mert saját társaikat bántalmazták a lelátón, mert a nemzetközi szabályok ellen vétettek a meccseinken. Most kétezer-tizennégyet írunk, kizárólag egy utat ismer az UEFA, az MLSZ és az FTC. A Paris SG új, milliárdos tulajdonosa tízezernél is több erőszakos szurkolóját tiltotta ki a stadionjából jól felfogott érdekből. A Real Madrid most lép, lépett, hasonlóan a spanyol egyesületekhez, mert tragédia történt. A BL-döntős Atlético Madrid betiltott egy szurkolói csoportot. Nincs más választás, ahol bátran, határozottan léptek fel, mint például a németeknél, angoloknál, ott telt házak előtt lépnek pályára a csapatok. Az UEFA nem tűri meg a rendbontókat, a kirekesztőket. Lássuk be, az európai szövetségnek nincs oka megítélni másként a Fradit sem. Ha pár drukker huhog, azonnal büntet az UEFA, mint tette ezt a máltai meccsünk után.

– Nem akarunk ünneprontók lenni, de gondolja, képes meggyőzni azokat, akik az elmúlt hónapokban, hetekben elégedetlenkedtek, tüntettek, távol maradtak éppen az új szurkolói kártya, a beléptető rendszer miatt?
– Minden klubnak, de a Ferencvárosnak különösen fontosak a szurkolók. Nélkülük az egésznek nincs értelme. Értük és a gyermekekért van elsősorban a Fradi. Senki ne higgye, hogy bennem nem hagyott nyomot az, ami az utóbbi hónapokban történt. Sok mindent átértékeltem. Befejezem a személyes írásos kapcsolattartást a közösségi médiában. Három éven át, azt hiszem, egyedülálló módon a sportvezetők közül, folyamatosan igyekeztem napi szinten tartani a kapcsolatot a szurkolókkal. Bárki bármit mond és gondol, én válaszoltam mindenkinek. Viszont azt láttam egy ideje, hogy ennek így semmi értelme. A hozzászólók egy része csak a konfliktust kereste, kötözködött, a felületet találta meg ahhoz, hogy sértegesse a klubot vagy engem. Tisztelet természetesen a kivételeknek.

Olvasói sztorik