NB I

Tovább él a bosnyák vonal a Fradinál

Emir Dilaver válogatott lehet; a fiatal csatár, Mihajlo Szavanovics iránt pedig érdeklődik az FTC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bosnyák Muhamed Besics jóvoltából egy Ferencváros-játékos képviselte a magyar NB I-et a nyári, brazíliai világbajnokságon. A zöld-fehérek közül most egy újabb védő, az osztrák állampolgársággal is rendelkező Emir Dilaver került a válogatott közelébe, amelyet már nem Szafet Szuszics, hanem Mehmed Bazdarevics irányít szövetségi kapitányként.

A 23 éves Dilaver egyelőre nem a szűk keretben szerepel, hanem azon a listán van rajta, amelyen a válogatottban bármikor bevethető játékosok szerepelnek. Bazdarevics nemrégiben ismertette azt a 21 fős listát, amelyet azért hozott létre, hogy ha a válogatott keretből bárki kiesne, azt azonnal pótolni tudják. A védő az osztrák korosztályos válogatottakban játszott, korábban már elmondta: felnőtt szinten a bosnyákokat segítené – írja a fradi.hu.

Nem kizárt, hogy hamarosan újabb bosnyák játékossal erősít az FTC, a Borac Banja Luka húszéves csatára, Mihajlo Szavanovics ugyanis a sportlive.ba oldalon elmondta: lenne lehetősége Magyarországra igazolni, a Ferencvároshoz, de egyelőre szeretne hazájában maradni.

– Most az a legfontosabb, hogy stabil helyet szerezzek magamnak a kezdőcsapatban itt, aztán ki tudja, jövőre akár jöhet a külföldi szerződés – nyilatkozta a kétszeres U18-as bosnyák válogatott Mihajlo Szavanovics, aki meglehetősen szerény őszi mutatókkal rendelkezik, hiszen mindössze két bajnoki meccsen kapott lehetőséget csereként, összesen 16 perc erejéig, inkább a kupában játszhatott.

És ha már a Fradinál, és egy csatárnál tartunk… A napokban a sajtóban megjelent, hogy az NB II-ben újonc Soroksár SC támadója, Lovrencsics Balázs a Ferencvárosnál kezdi a téli felkészülést. A másodosztályú klub honlapján cáfolták ezeket a pletykákat, a házi gólkirály január elején Soroksáron jelentkezik edzésre, és a szezon második felében is jelenlegi csapatát erősíti. A Fradi fiókcsapataként is működő klubnál természetesen remélik, hogy a támadó tavasszal is az őszihez hasonlóan eredményes lesz, és felkelti az FTC vezetőinek érdeklődését.

Olvasói sztorik