NB I

Osztrák védő a Fradiban

Emir Dilaver a Bundesliga negyedik Austria Wientől szerződött az Üllői útra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencvárosi Torna Club péntek délelőtt szerződtette a legutóbb az Austria Wienben futballozó, osztrák utánpótlás-válogatott védőt, Emir Dilavert.

A bosnyák származású, 23 éves Emir Dilaver sokoldalú labdarúgó, a védősor jobb oldalán, belső védőként és védekező középpályásként is bevethető – írja a klub honlapja.

Dilaver 2001 nyarán, tízévesen került az Austria Wienhez, a korosztályos csapatoknál eltöltött tanulóévek után pedig 2008-ban a harmadosztályú SV Wienerberg kölcsönjátékosa lett. 2011-ben az első csapat keretéhez csatlakozhatott, és februárban, a Wiener Neustadt elleni élvonalbeli mérkőzésen bemutatkozott az osztrák Bundesligában.

A 2011–2012-es szezonban a bajnoki- és Osztrák Kupa-találkozók mellett a nemzetközi porondon is bizonyíthatott, a Malmö elleni Európa Liga-csoportmérkőzésen csereként lépett pályára. 2012 decemberében, a Wolfsberger ellen 6-3-ra megnyert összecsapáson megszerezte első gólját a felnőttek között, az idény végén pedig bajnoki címet ünnepelhetett. A legutóbbi szezonban négy mérkőzésen lépett pályára a Bajnokok Ligája-csoportkörében, ahol olyan gárdák ellen tehette próbára tudását, mint a szentpétervári Zenit, az FC Porto és a későbbi döntős Atlético Madrid.

Dilaver az U18-as, az U19-es, az U20-as és az U21-es osztrák válogatottban is futballozott, többek közt a Bayern München sztárja, David Alaba mellett. A különböző korosztályos együttesekkel járt világ- és Európa-bajnokságon is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik