NB I

Litauszki: megcsíphető a harmadik hely

Az Újpest középhátvédje elmondta: nagyon jó magyar közösség alakult ki a csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, az Újpest idén kilépett az elmúlt évek sikertelen bajnoki szereplésének árnyékából. Érdekes, hogy eddig ők játszották a legtöbb döntetlent az NB I-ben, tehát kis szerencsével akár a pillanatnyi hatodik helyezésüknél előbbre is lehetnének. A liláknak nincs túlságosan bő keretük, hiszen Nebojsa Vignjevcs általában ugyanazokat a játékosokat szerepelteti. A két középhátvéd játszotta végig az őszi szezont – Litauszki Róbert és Jonathan Heris – védelmük mégis jól teljesített, hiszen mindössze 12 gólt kaptak. A páros előbbi tagja a magyar válogatott bő keretébe is meghívót kapott.

A Rangadó.hu érdeklődésére Litauszki Róbert értékelte az őszi szezont, és elmondta, nagy megtiszteltetés volt neki, hogy a válogatottnál is lehetőséget kapott.

– Az előző éveket tekintve elégedettek lehetünk ezzel a hatodik hellyel. Lehet látni, hogy mennyit fejlődött a csapat és a játékunk képe is megváltozott. Ettől függetlenül kettős érzés van bennem, mert az agyonnyert mérkőzésekből végül csak döntetlennel jöttünk ki – mondta Litauszki Róbert.

– Összességében, hogyan értékeli a saját, és csapata őszi teljesítményét?
– Úgy gondolom, jól igazoltunk a nyáron, mert akik szerephez jutottak, jó teljesítményt nyújtottak. Nagyon jó magyar közösség is kialakult a csapaton belül, ami szintén pozitív. Több mérkőzést is egy-nullra tudtunk megnyerni, ez is azt bizonyítja, hogy nagyon egységes a csapat. Ha megnézünk néhány statisztikát, például a labdabirtoklásról, az is alátámasztja ezt. A saját részemről is pozitívnak éreztem az őszi idényt. Az utóbbi időben sok meccset játszottam. Sikerült a válogatott bő keretébe is bekerülnöm, ami hatalmas megtiszteltetés volt.

– Az Újpest mindössze tizenkét gólt kapott tizenhét forduló során. Csak a Videoton kapott ennél kevesebbet. A góllövéssel viszont hadilábon álltak…
– A szezon elején szinte nem is volt csatárunk, de sokszor hasznosan játszottunk, azonban nekünk nem volt egy Nikolicsunk, vagy egy Torghelle Sándorunk. Hét döntetlent játszottunk, ebből ötöt megnyerhettünk volna, mert végig mi domináltunk. Nem volt szerencsénk és nem rúgtuk be a helyzeteket. Ezért is mondtam, hogy rossz érzés volt bennem, mert ha kettőt-hármat nyerünk, már a harmadik helyen lennénk. Reméljük, az idény végére ez megcsíphető lesz. Nagyon motiváltak vagyunk és a Magyar Kupában címvédőként szeretnénk jól teljesíteni. Úgy érzem, hogy a védekezésünk összeállt és mind egyéni, mind csapatszinten jó teljesítményt nyújtottunk.

– Melyik mérkőzésre emlékszik vissza a legszívesebben, illetve a legkevésbé?
– A Ferencváros elleni derbi nagyon emlékezetes volt, de a Debrecen elleni mérkőzésre is szívesen emlékszem, ahol egy-nullra nyertünk. A Kecskemét elleni találkozó nem sikerült jól, mert fásultak és tompák voltunk, végül két öngóllal kikaptunk. Sajnos többek között én is belehibáztam.

– A Ferencváros ellen a Ligakupa-nyolcaddöntő második mérkőzésén akár tovább is juthattak volna…
– Nem úgy szerettünk volna indítani, ahogy az első mérkőzésen látszott. A Fradi friss volt és ez meglepett minket. Mi talán kicsit tompábban jöttünk ki, amit a fáradtság számlájára is lehet írni, mert szinte ugyanaz a tizenhárom ember játszotta végig a szezont. Négy helyzetből sikerült négyet gólra váltaniuk. A visszavágóra úgy mentünk ki, hogy megpróbálunk mindent, és a helyzetek alapján akár tovább is juthattunk volna. Nem jó kiesni, de így a bajnokságra koncentrálhatunk és a Magyar Kupára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik