NB I

„A Pécs közel van, még nem úsztuk meg”

Orosz Márk és csapattársai számára fontos, hogy ne kiesőhelyről menjenek a téli szünetre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal előző fordulójának nyitómeccsén a Dunaújváros hazai pályán gól nélküli meccset játszott a Honvéd ellen. Ez az eredmény egyik félnek sem a legjobb, hiszen égető szükségük van a pontokra. Az újoncnak minden esélye megvan, hogy ne kiesőhelyről menjen a téli szünetre. Ezt az őszi szezon második felében nyújtott teljesítményének köszönheti, de az is lehet, hogy a hazai pályának. A DPASE megfelelő világítás hiányában egészen a tizedik fordulóig nem játszhatott saját otthonában. Akkor kezdődött a jó szériájuk, amikor végre hazatérhettek, és azóta hazai környezetben veretlennek mondhatják magukat.

A Ligakupában is meglepetést okoztak, hiszen 2-1-re legyőzték a bajnoki éllovas Videotont. Jó ismerősök lehetnek, hiszen egy héten belül háromszor játszanak egymás ellen, mert a téli szünet előtti utolsó fordulóban ismét a Dunaújváros ismét a székesfehérváriakat fogadja. A Rangadó.hu érdeklődésére a DPASE támadója, Orosz Márk értékelte a Honvéd elleni bajnokit, és elmondta, fontos, hogy ne kiesőhelyen menjenek a téli szünetre.

– Szerettük volna otthon tartani a három pontot, de ez nem sikerült. Úgy gondolom, mindkét együttesnek keserű lehet a szájíze, mert fontos lett volna mindhárom pontot megszerezni – mondta Orosz Márk.

– Egy héten belül háromszor is találkoznak a Videotonnal. Mennyire szerencsés ez a sorsolás?
– Szerencsés, vagy nem, ez tény, el kell fogadni, nem tudunk mit csinálni. Az első már lement kedden, a Ligakupában. Ott nyerni tudtunk kettő-egyre, de lehetett volna kettő-null is. Abban az esetben előnyösebb helyzetből vártuk volna a visszavágót. Szerintem a Videoton jelenleg a legjobb csapat, nem véletlenül vezeti a tabellát.

– Mennyire fontos a csapatnak a Ligakupa?
– Mint minden sorozat, természetesen ez is fontos. A Ligakupában általában azok játszanak, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséget kapnak. Itt bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani. Fontos, hogy így mindenki megkapja a megfelelő terhelést. Mindkét együttesben szinte csak olyanok játszottak, akik kevesebb lehetőséghez jutnak az NB I-ben, de szerintem így is egy élvezetes, jó meccs volt.

– Jelen állás szerint a Dunaújváros nem a veszélyzónából várja a tavaszi folytatást…
– Nagyon fontos, hogy úgy menjünk a téli szünetre, hogy ne álljunk kiesőhelyen. Jobb úgy készülni, hogy nem azon kell gondolkodni mennyire hátul vagyunk. A Pécs közel van, szóval ezt még nem úsztuk meg. Volt több olyan mérkőzésünk, amire visszagondolva van bennünk keserűség. Például a Diósgyőr elleni bajnoki, amikor három-nullra vezettünk, de végül egyenlíteni tudtak. A Puskás Akadémia ellen is vezettünk, de ott végül kikaptunk. Sajnos sokáig tartott, míg megéreztük a győzelem ízét.

– Azóta jönnek a sikerek, amióta hazai környezetben is pályára tudnak lépni. Valóban ennyit számít a hazai pálya?
– Ezek szerint ez fontos dolog nekünk. Problémát jelentettek még az előbb említett kudarcok is. Otthont tört meg a rossz sorozat, a Haladás ellen, a tizedik fordulóban. Talán a pálya és a közönség is közrejátszott a sikerek elérésében.

– Képesek lesznek a hétvégi bajnokin is legyőzni a Videotont?
– Ugyanúgy készülünk a hétvégi bajnokira, ahogy a Ligakupa-meccsre. A fehérváriak és mi is más csapattal állunk majd fel. Úgy gondolom, ismerjük őket annyira mi is, és az edzőnk is, hogy fel tudjunk készülni. Szeretnénk meglepetést okozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik