NB I

Orosz Márk az NB I-ért harcol

A DPASE nemrég szerződtetett támadója nem fért bele Thomas Doll elképzeléseibe a Fradinál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten jelentették be, hogy az újonc Dunaújváros PASE csapatában folytatja pályafutását Orosz Márk. A támadó a Ferencvárosban nevelkedett, de korábban megfordult Olaszországban és Szegeden is. Két évvel ezelőtt igazolt újra a Fradihoz, ám az előző szezont már kölcsönben Pápán töltötte, most pedig kétéves szerződést írt alá az újvárosiakkal.

A Rangadó.hu megkereste a 24 éves csatárt, aki elmondta, hogy szimpatikusak voltak számára a klub elképzelései, ezért gyorsan meg tudtak egyezni.

– Annyi történt, hogy megkeresett a vezetőedző meg az egyik vezető, és szerencsére nagyon hamar sikerült is megegyeznünk. Nagyon pozitívak voltak számomra az elképzelések, úgyhogy igazából egy nap alatt megállapodtunk. Ahogy a sajtó is beszámolt róla, volt arról szó, hogy esetleg Diósgyőrben folytatom, de végül abbamaradt az a lehetőség. Az nem volt számításban, hogy a Ferencvárosnál maradok, mert úgy tudom, hogy Thomas Doll elképzeléseiben nem szerepeltem – mondta Orosz Márk.

– A múlt héten csatlakozott a kerethez, hogy megy a beilleszkedés?
– Szerencsére eddig nagyon pozitív minden, rendesek a csapattársak és a klub dolgozói, úgyhogy eddig jól érzem magam. Remélem, minél gyorsabban sikerül beilleszkednem a csapatba is, de erről még nehéz beszélni, hiszen csak néhány edzésen vettem részt. A társak és a vezetőedző is pozitívan állnak hozzám, így biztosan nem lesz ezzel gond.

– Milyen a munka a vezetőedzővel, Dobos Barnával?
– Nagyon pozitív, jól felkészült szakembert ismertem meg, nem hiába nyertek két év alatt két bajnokságot.

– Mit gondol a Dunaújváros idei első két bajnokijáról?
– Sajnos nem láttam az első két meccset. Tudom, hogy az első találkozón emberhátrányban játszott a csapat hatvan percet, a második fordulóban pedig a Videoton volt az ellenfél, amely Magyarország egyik legjobb csapata.

– Egyénileg és csapat szinten mik a céljai az idei szezonban?
– Szeretnék minél többet és minél jobban játszani, és segíteni a csapatnak abban, hogy minél jobb pozíciót elérve bennmaradjon az NB I-ben.

Olvasói sztorik