NB I

Sok hűhó semmiért a kiesési rangadón

Remek iram jellemezte az újonc Dunaújváros és a Honvéd alsóházi mérkőzését, gól azonban nem született.
OTP Bank Liga, 16. forduló
Dunaújváros PASE – Bp. Honvéd 0-0
Dunaújváros, 1000 néző. Játékvezető: Iványi
DPASE: Nagy G. – Villám, Farkas V., Lázár Zs., Csehi T. – Böőr (Dodlek, 91.), Sárközi N., Petneházi, Zsótér (Thiago, 74.) – Orosz, Nikházi. Edző: Dobos Barna
Honvéd: Kemenes – Kosznics, Ikenne-King, Baráth, Vidovics – Godoy, Hidi – Vécsei, Holander (Bobál G., 73) – Prosser (Czár, 85.), Youla. Edző: Csábi József

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Dunaújváros és a Honvéd kiesési rangadójával péntek este megkezdődött a novemberi futballtavasz. A két csapat azonos pontszámmal rendelkezett a meccs előtt, ám a DPASE remek időszakot tudhat maga mögött, a kispestiek viszont az NB I jelenlegi leghosszabb nyeretlenségi szériája miatt pironkodhattak.

Eseménydús, lendületes kezdést produkáltak a támadószellemben játszó csapatok a ködös pályán. Az ötödik percben Holender lövése után Nagy Gergelynek akadt védeni valója, aztán Godoy kísérlete pattant szögletre. Miután a hazaiak visszaverték ellenfelük támadásait, némileg kiegyenlítettebb lett a játék, majd jött egy kihagyhatatlan helyzet a 24. percben, ami mégis kimaradt: Nikházi Márk remekül cselezgetett a tizenhatoson belül, majd az őrizetlenül érkező Petneházi Márk elé passzolt, közeli lövését azonban Kemenes Szabolcs nagy bravúrral hárította.

A szöglet után Lázár Zsolt buktatását nem fújta le a játékvezető – téves ítélet –, az ellenakció végén pedig Godoy éles szögből a kapuba lőtt, de a bíró les miatt nem adta meg a gólt – szintén helytelenül. A 27. percben Zsótér Donát került nagy helyzetbe, de két csel után, némileg kiszorított helyzetből a kapu fölé lőtt. Két perccel később egy látványos kényszerítő után Böőr Zoltán előtt adódott kecsegtető lehetőség, de a kispestiek felszabadítottak. A szünet előtt Prosser éles szögből leadott lövését Nagy Gergely kiütötte.

Az 51. percben Zsótér került ígéretes helyzetbe, de rosszul találta el a labdát, majd Böőr gyenge lövése kipattant Kemenesről, éppen Nikházi elé, de közeli próbálkozását a Honvéd kapusa bravúrral védte. A másik oldalon Kosznics szabadrúgását védte Nagy Gergely, pedig a labda meg is pattant előtte a földön. A hatvanadik percben Vécsei Bálint fejelt a keresztléc fölé – a remek iram a fordulás után sem hagyott alább. Lázár Zsolt mentési kísérlete komoly öngólveszélyt eredményezett, majd Baráth Botondról pattant a labda a kapufa mellé. Beszorult a DPASE, de ezt sem tudták kihasználni a vendégek. A 75. perc Böőr Zoltán lőtt centikkel fölé, majd a 79. percben Bobál Gergely közeli lövését Nagy Gergely szögletre mentette, és Baráth Botond fejesét is kivédte a beívelés után.

A remek iram elvitathatatlan, a nézők vélhetően jól szórakoztak, de a kiesős ellen küzdő csapatok számára a gól nélküli eredmény miatt mindez nem volt több, mint sok hűhó semmiért.

– Örülünk, hogy a hazai veretlenségünket sikerült megtartanunk. Az első félidőben nekünk voltak lehetőségeink, a másodikban kiegyenlítetté vált a játék, és a Honvédnak is voltak helyzetei. Fájó szívvel mondom – bár én soha nem beszélek haza –, hogy igazságos döntetlen született. Mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy nem bunkerfocira törekszünk, hanem igyekszünk gólokban gazdag meccset játszani. Ezúttal csak helyzetekig jutottunk, de a jó szériánk nem szakadt meg ezzel a döntetlennel, bár egy rangadót nem sikerült megnyernünk itthon. Ki-ki mérkőzést játszottunk. Legközelebb jön a Videoton, állunk elébe… – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője.

Olvasói sztorik