NB I

Államosítják a Bozsik-stadiont

Ötmilliárd forintból újítják fel a kispesti létesítményt, amely a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispesti Bozsik-stadion újra állami tulajdonba kerül – derült ki a Magyar Közlöny idei 157. számából. Az 1656/2014. kormányhatározat döntött „a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósuló Bozsik-stadion fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedésekről”.

Eszerint a kormány a stadiont azután újítja fel, hogy a Puskás Ferenc utca 1-3. szám alatti ingatlan újra „állami tulajdonba és a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül”. Egyben felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert (Seszták Miklóst), hogy 2014. december 31-ig „a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján, a nemzetgazdasági miniszter (Varga Mihály) bevonásával tegye meg a szükséges intézkedéseket a létesítmény-fejlesztés megvalósításához szükséges ingatlan tulajdonjogának a magyar állam javára történő megszerzése érdekében”. A határozat értelmében a Varga Mihály vezette minisztérium gondoskodik az ehhez szükséges források biztosításáról.

Január 30-án jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy – 25 másik stadionnal együtt – a Bozsik-stadion felújítása is része lesz a Nemzeti Stadionfejlesztési Programnak. Vígh László kormánybiztos és George F. Hemingway klubtulajdonos nyilatkozatai szerint mintegy 8-9 ezer férőhelyes, angol stílusú új Bozsik-stadion ötmilliárd forintból épülhet fel. A terveket hivatalosan péntek délelőtt ismertetik.

Három hete derült ki, hogy a 2015-ös költségvetésben 7,42 milliárd forintot különítettek el a stadionfejlesztési programra – a szombathelyi (4,9 milliárd), a székesfehérvári (4,5 milliárd) és a miskolci (2,75 milliárd) stadionépítéseken felül –, ebből jövőre 2,1 milliárd jut a Bozsik-stadionra. A fennmaradó összeg vélhetően a következő évi költségvetésben jelenik majd meg – írja a Magyar Közlöny alapján az nb1.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik