NB I

Presztízs volt a Diósgyőr ellen játszani

Gohér Gergő és felcsúti társai szeretnének jó szájízzel menni a téli szünetre, ezért a Pécs ellen is nyernének.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 16. fordulójában a Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőrt, ez a mérkőzés tehát papíron már a tavaszi idényhez tartozott. A találkozó pikantériája, hogy a győztes találatot az a Gohér Gergő szerezte, aki korábban hat éven keresztül játszott a DVTK-ban. Ezt a sikert a jó felkészülés számlájára is lehet írni, márpedig ha valaki, akkor Benczés Miklós jól fel tudta készíteni jelenlegi tanítványait az előző csapata ellen…

A felcsútiak ezzel a győzelemmel stabilizálták helyüket a középmezőnyben, olyannyira, hogy a téli szünet előtt már nem kell hátrafelé tekintgetniük. Az idei naptári év utolsó bajnokiján Pécsre látogatnak, ahol a nem túl jó formában lévő, edzőváltáson is áteső PMFC vendégeként lépnek pályára.

A Rangadó.hu érdeklődésére Gohér Gergő értékelte a DVTK elleni bajnokit, és elmondta, hogy még mindig furcsa az előző klubja ellen pályára lépni.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, és végül az is lett. A pálya talaja és az ellenfél sem könnyítette meg a dolgunkat. Szerintem a hangulat is jó volt, sok diósgyőri szurkoló érkezett, de hazaiak is voltak szép számmal. Mindkét tábor kitett magáért. Tudtuk, hogy küzdelmes mérkőzés lesz, ahol nem adódik sok helyzet. Az első félidő végén sikerült vezetéshez jutnunk. Utána agresszíven és nagyon fegyelmezetten védekeztünk, és végül megszereztük a három pontot – mondta Gohér Gergő.

– Milyen érzés volt az előző csapata ellen játszani? Ráadásul a győztes találat is az ön nevéhez fűződik…
– Furcsa érzés volt, bár amikor nyáron legelőször játszottam a Diósgyőr ellen, akkor még furcsábban éreztem magam. Talán azért, mert még túl friss volt a dolog. Most más volt és másként is álltam hozzá. Persze, nagyon jó barátaim játszanak a Diósgyőrben, akikkel napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Hat évet töltöttem a DVTK-nál, ezért számomra ez presztízsmeccs volt. Nagyon örültem neki, hogy gólt tudtam szerezni, ez egyfajta elégtételt is jelentett, de azért nem örültem túlzottan a találatomnak, hiszen sokat köszönhetek a Diósgyőrnek.

– Beszélt erről külön a mérkőzés előtt Benczés Miklóssal?
– Igen, beszélgettünk az ellenfél felállásával és taktikájával kapcsolatban, hiszen mindketten jól ismerjük a Diósgyőrt. Őszintén megmondom, engem meglepett, hogy más taktikával álltak fel, mint amire számítottam. Lehet, hogy Benczés Miklós ezt pontosan tudta, de én meglepődtem.

– Tischler Patrik épp a múlt héten nyilatkozta, hogy az ilyen bravúrgyőzelmek eddig hiányoztak a Puskás Akadémiánál…
– Az szezon első felében, körülbelül a hetedik fordulóig szinte csak rangadókat játszottunk, ahol egy győzelem bravúrkategória lett volna. Pályára léptünk a Diósgyőr, a Debrecen, a Paks, a Videoton és a Ferencváros ellen is. A Győri ETO-t viszont hazai környezetben sikerült legyőznünk, most pedig a DVTK-t. Az is pozitív, hogy az utolsó két mérkőzésen nem kaptunk gólt.

– A csapat stabilizálta a helyét a középmezőnyben. Ez az, amit a vezetőség elvár a csapattól?
– A vezetőség azt várja el, hogy minél távolabb kerüljünk a veszélyzónától. Ezzel a győzelemmel még biztonságosabb helyre kerültünk. Természetesen szeretnénk minél több pontot szerezni.

– A hétvégén, az utolsó idei bajnokin a Pécs otthonába látogatnak. Milyen mérkőzésre számít?
– Nincsenek jó formában, de jó és veszélyes csapatnak tartom őket. A keretet remek játékosok alkotják és új edzőjük is van. Most mindenkiben nagyobb lett a bizonyítási vágy, hogy az új trénernek megmutassák, lehet rájuk számítani. Fontos, hogy jó szájízzel menjenek a téli szünetre és kezdjék majd az alapozást, de ez nekünk sem mindegy. Nyerni szeretnénk Pécsen, de tudjuk, hogy ott sem lesz könnyű dolgunk.

Olvasói sztorik