NB I

Felcsúton hiányoznak a bravúrgyőzelmek

A hatgólos Tischler Patrik akár már a jelenlegi szezonban megdöntené a rekordját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal előző fordulójában a Puskás Akadémia is belerúgott egyet az utolsó helyezett Haladásba azzal, hogy hazai pályán 1-0-ra legyőzte. A mérkőzés egyetlen gólját Tischler Patrik szerezte, ezzel a csatár, már hat bajnoki találatnál jár a mostani szezonban. Érdekes, hogy az egyéni rekordja eddig 12 gól volt, féltávnál pont a fele megvan… A következő mérkőzésen a Diósgyőrt fogadják Felcsúton, tehát várhatóan nem lesz könnyű dolguk.

A Rangadó.hu érdeklődésére Tischler Patrik értékelte a Haladás elleni bajnokit, és elmondta, szeretnék stabilizálni a helyüket a középmezőnyben.

– Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon akarta a három pontot. Úgy gondolom, végig mi irányítottunk az első félidőben. A másodikban inkább kontrákra játszottunk, amit a gyors embereink lehetővé is tettek. Tudjuk, hogy szűkös ez az egygólos győzelem, de nagy önbizalmat adhat a csapatnak a folytatásra – mondta Tischler Patrik.

– Mennyire volt fontos a győzelem?
– A tabella szempontjából is mindenképpen az volt, hiszen stabilizálni tudtuk magunkat a középmezőnyben. Szerintem a játékosállományunk miatt ott van a helyünk. A Kecskemét elleni meccs után mindenkiben maradt némi hiányérzet, ezért is örültünk a Haladás elleni győzelemnek. Ha a következő két meccsből valahogy jól tudnánk kijönni, akkor leszakíthatnánk az üldözőinket, akik a szezon elején még a riválisaink voltak.

– Féltávnál hat gólja van a bajnokságban, mennyivel lenne elégedett a szezon végén?
– Így utólag visszagondolva elégedett vagyok. Az első négy-öt fordulóban nem kaptam annyi szerepet, amennyit szerettem volna. Bevallom, akkor egy kis önbizalomhiánnyal is küzdöttem. Azt gondolom, a hat gól mennyiségre nem rossz, így féltávnál. A kérdés második felére válaszolva: sosem szoktam konkrét célt kitűzni magam elé, már csak babonából sem. Egy csatárnak az a dolga, hogy gólt szerezzen, és én minél többet szeretnék. Az eddigi legtöbb gól, amit szereztem az NB I-ben egy idényen belül az tizenkettő volt. Nem titkolom, hogy egyszer ezt szeretném megdönteni, akár már az idei szezonban.

– Jelenleg a tizedik helyen állnak. Elégedett lenne, ha ebből a pozícióból mennének a téli szünetre?
– Szerintem a nyolcadik-tizedik hely maximálisan jónak tűnik. Az elejét elrontottuk, mert beragadtunk a rajtnál. Persze, valamennyire az is közrejátszott, hogy sokat kellett idegenben játszanunk. Úgy gondolom, a teljesítményünkből hiányoztak az úgynevezett bravúrgyőzelmek.

– A következő fordulóban a DVTK-t fogadják. Milyen mérkőzésre számít?
– Küzdelmes, jó meccsre számítok. A Diósgyőr nagyon jó csapat, hiszen viszonylag könnyen verték a jó formában lévő MTK-t is. Szeretnénk otthon tartani a három pontot, bár ez nem lesz egyszerű, de mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Reméljük, sikerülni fog. Szerintem ebben a bajnokságban bárki legyőzhet bárkit, szóval akármi előfordulhat. Szeretnénk kellemes csalódást okozni.

Olvasói sztorik