NB I

Öt plusz egy, vagyis beindult Tischler gólgyára

A 23 éves csatár szerint az először nyerő Puskás Akadémiának a középmezőnyben van a helye.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal nyolcadik fordulója után szinte teljesen elfogytak a nyeretlen csapatok a mezőnyből, csupán a Dunaújváros nem szerzett még egy mérkőzésen három pontot. A Puskás Akadémia viszont elkezdett kitörni szorult helyzetéből, hiszen szombat este hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Lombard Pápát.

Benczés Miklós legénysége már az első félidőben két góllal vezetett és nem engedte ki az irányítást, illetve az előnyt a kezéből, és ezzel a sikerrel elmozdult a kiesőhelyről. További jó hír a felcsútiaknak, hogy Tischler Patrik is elkezdte a gólgyártást. A 23 éves támadó azzal kezdte, hogy a Magyar Kupa előző fordulójában ötször volt eredményes az Orosháza ellen, a Pápa elleni sikerből pedig egy találattal vette ki a részét. Szükség is lesz a jó teljesítményére, mert szerdán, a Magyar Kupában a Debrecent fogadják a Pancho Arénában. A bajnokságban szintén hazai pályán mérkőznek, éppen a nyeretlen Dunaújváros látogat hozzájuk.

A Rangadó.hu megkeresésére Tischler Patrik értékelte a Pápa elleni mérkőzést és elmondta, önbizalmat adhat nekik ez a siker, de a helyén kell kezelniük a dolgokat.

– Nehéz találkozóra számítottunk. Eddig még nem tudtunk nyerni, ezért nagy bizonyítási vággyal és drukkal vártuk a Pápa elleni mérkőzést. Hazai pályán játszottunk és „mikor, ha nem most” alapon mentünk fel a pályára. Jól sikerült az első félidő, mert két találatot is sikerült szereznünk. A második játékrészben kicsit leültünk, de nagyon fontos győzelmet arattunk és megérdemeltük a három pontot. A következő két mérkőzésünket is otthon játsszuk, ami előnyt jelent – kezdte Tischler Patrik.

– Milyen hangulat volt az öltözőben a meccs után?
– Természetesen örültünk, de a helyén kell kezelnünk a sikert. Csak akkor ér valamit ez a győzelem, ha a következő, Dunaújváros elleni bajnokin is sikerül nyernünk. A játékunkkal nem voltunk maradéktalanul megelégedve, van még mit javítani. Tudjuk, hogy nem kezdtük jól ezt a szezont és nem úgy sikerültek a mérkőzések, ahogy szerettük volna. Talán most elkezdünk kilábalni a gödörből, mert ez a csapat többre hívatott. Ha a következő fordulóban sikerülne megszereznünk a három pontot, kicsit megnyugodhatnánk.

– Erre a sikerre lehet építeni a jövőben?
– Lehet és kell is, hogy adjon önbizalmat. Egy győzelem mindig meg tudja lendíteni a csapatot. Nem mondom, hogy nagyon jól játszottunk, de a helyzeteinket berugdostuk. A középmezőnyben szeretnénk megragadni. Elsősorban nem a Fradit, a Debrecent és a Diósgyőrt kell megvernünk, mint ahogy sajnos nem is sikerült, hanem a középmezőny és a kiesőhelyek közti együtteseket. Úgy gondolom, hogy jó játékoskeretünk van, és képesek vagyunk rá, hogy elérjük a céljainkat.

– A Magyar Kupában az előző fordulóban öt gólt szerzett, illetve a hétvégi Pápa elleni bajnokin is betalált…
– Az elején kevesebb játéklehetőséget kaptam. Igyekeztem minél jobban teljesíteni a kupákban, hogy kezdőként is bármikor bevethető legyek a bajnokságban. Az Orosháza ellen nekem is és a csapatnak is kijött a lépés. Nagyon jót tett az önbizalmamnak az az öt gól, mert ebben a szezonban még egyet sem lőttem, ezért kicsit megingott, de azon a meccsen helyreállt. Azután már Benczés Miklós vezetőedzőtől bizalmat kaptam a kezdőcsapatban is. Maximalista vagyok, ezért szeretném gólokkal meghálálni a bizalmat, és ez most sikerült is. Nyolc forduló már eltelt ebből a szezonból és egy bajnoki gólom van. Tavaly ilyenkor már három-négy találatnál jártam, de bízom benne, hogy most majd beindulok.

– A Magyar Kupában szerdán a Debrecen lesz az ellenfelük. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Egy olyan Debrecent fogadunk, amely ebben a szezonban bukdácsol. Láttam a Kecskemét elleni meccsüket, ami nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Erős ellenféllel sorsoltak minket össze. Úgy is gondolhatják, hogy a bajnoki cím eltávolodott, ezért különösen fontos nekik a kupa, de mi nem adjuk olcsón a bőrünket. Hazai pályán, egy gyönyörű stadionban fogunk játszani. A kupában bármi előfordulhat, szerintem kicsit lutri az egész. Talán a hazai pálya nekünk kedvez és az is, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, persze, ez a mai profi világban már nem okoz problémát. A Debrecen valószínűleg egy nappal a meccs előtt elindul.

– A bajnokságban Dunaújvárost fogadják. Milyen mérkőzésre számít a mezőny egyetlen nyeretlen csapata ellen?
– Az igaz, hogy a Dunaújváros még nem nyert mérkőzést, de jól igazolt. Láttam a Győr elleni bajnoki mérkőzésüket, és nem gyenge a csapatuk. Úgy gondolom, nagyon küzdelmes meccs lesz. Mindkét együttes meg akarja majd nyerni a találkozót. Mi azért, mert a nyeretlent nekünk is le kell győznünk, a Dunaújvárosnak pedig azért, mert még mi sem állunk túl jó helyen a tabellán, és lehetőséget látnak az első győzelmük megszerzésére. Mindkét csapat megmutathatja a támadóerejét. Szeretnénk megnyerni a meccset és otthon tartani a három pontot.

Olvasói sztorik