NB I

A szoros eredmény ellenére simán nyert a Fradi

A házigazda Ferencváros 2-1-re győzött a Puskás Akadémia ellen az élvonal hetedik fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 2-1 (2-0)
Groupama Aréna, 7100 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
FTC: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovics, Bönig – Gyömbér, Kukuruzovics – Somalia (Ugrai, 78.), Busai (Nalepa, a szünetben) – Lauth (Csukics, 88.), Böde. Edző: Thomas Doll
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Vaszicsku, Tamás M., Gohér (Fabio, 31.) – Polonkai (Papp M., 78.), Tóth B., Czvitkovics (Sallai, 70.), Szakály D. – Tischler, Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Lauth (23.), Böde (24.), illetve Sallai (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gera Zoltánt és Nagy Dánielt nélkülöző Ferencváros a nyeretlen Puskás Akadémia csapatát fogadta az NB I hetedik fordulójának zárómeccsén.

A meccs elején Vaszicsku Gergő sárga lapot kapott, majd is szabálytalankodott, de a játékvezető megkönyörült rajta, és nem állította ki. A negyedik percben Mateos szabadrúgását Danilovics szögletre ütötte. A 23. percben Bönig tökéletes beadását Lauth fejelte a hálóba (1-0). Egy perccel később Lauth kapott remek indítást, a beadása is pontos volt, az érkező Böde Dániel pedig magabiztosan a hálóba lőtt (2-0). A harmincadik percben újra Böde lábára érkezett a beadás, de ezúttal kapásból a kapu mellé lőtt. A 34. percben Lencse László ígéretes helyzetbe került, de csúnyán fölé lőtt.

A szünet után Dilaver veszélyes beadását Danilovics vetődve kiütötte. Az 56. percben Lencse éles szögből leadott lövését Dibusz fogta. A másik oldalon Böde Dániel beadását Lauth a kapu mellé lőtte, majd egy perc múlva Böde az oldalhálót találta el. A 65. percben Böde tört kapura, de Danilovics kivetődve mentett. A Fradi az első félidő végén és a második felvonás elején visszafogottan focizott, de aztán megint felpörgette a játékot. A felcsútiak teljesen kilátástalanul futballoztak.

A 73. percben Böde remekül helyezett, lapos lövését Danilovics szögletre ütötte, a beívelés után Gyömbér lőtt a hálóba, de les miatt nem ítélt gólt a bíró. A 79. percben a semmiből szépített a Puskás: Sallai kapott remek indítást, és Dibusz mellett higgadt, technikás megoldással a hálóba gurított (2-1). A túloldalon egy szöglet után Pavlovics veszélyes lövését blokkolták a vendégek. A hajrában Ugrai találta el az oldalhálót.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kovács Bálint, az AFCK menedzsere értékelte:

Mindkét csapat a várakozásoknak megfelelő összetételben futott ki a pályára, és mindkettő elképzelése azonos volt: a három pontra volt szükségük, viszont a Fradi sokkal többet tett érte. A huszonötödik percben már úgy tekinthettünk az eredményjelzőre, hogy mindkét ferencvárosi támadó, Böde Dániel és Benjamin Lauth is beköszönt. Amikor a meccs folyamán voltak döntő szituációk, párharcok, gyors döntések, nyomás alatti helyzetek, a Fradi játékosai jobban kezelték ezeket, ami a végeredményben is visszaköszön.

A Puskás vesztét az egy-egy poszton meglévő minőségbeli különbségek okozták. Gohér Gergő mindkét gólban vastagon benne volt, okkal cserélte le Benczés Miklós a harmincegyedik percben, ami valljuk be, elég korai és nem szokványos, de ebben az esetben teljesen megalapozott volt. Az első félidőt teljesen uralta a Fradi, de mindkét csapat játékosait megfogta az eső miatti rossz talaj. A második felvonás első perceiben a Fradi nyomása még jobban érződött, a vendégvédelem hihetetlenül labilis volt.

A ferencvárosi támadók egymás után dolgozták ki a helyzeteket, de a befejezések nem voltak olyan hatékonyak, mint a szünet előtt. A felcsútiak a nyomás ellenére a fiatal Sallai Roland higgadt, szép góljával szépítettek. Ennek hatására magára találtak, és a mérkőzés addigi alakulásától teljesen függetlenül elkezdték irányítani a játékot. A mérkőzést megérdemelten nyerte a Fradi, de az utolsó tíz-tizenkét perc nagyon meleg volt. Ha van még vissza tíz-tizenöt perc, akkor lehet, hogy nem csak meleg, hanem fel is forr a leves.

Olvasói sztorik