NB I

Döntetlen lett, vagyis győzött az igazság

A bajnoki címvédő Debrecen 1-1-et játszott a másodosztályú Sopron otthonában a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban leesett nagy mennyiségű eső miatt a Káposztás utcai pálya alkalmatlan volt a mérkőzés megrendezésére, ezért az NB II-es Sopron a Lővér körúti műfüves pályán fogadta a bajnoki címvédő Debrecent a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Érdekesség, hogy a hazaiak kispadján az a Supka Attila ült, aki korábban kétszer is bajnoki címet nyert a DVSC élén.

Nagyon komolyan vette a Debrecen a mérkőzést, hiszen Kondás Elemér három válogatott játékost is a kezdőbe jelölt, ám Zsidai László, Szakály Péter és Mészáros Norbert játéka ellenére sem látszott az osztálykülönbség az első félidőben. Sőt az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor egy korszerű akció végén Fazakas Géza 22 méterről a keresztlécet találta telibe. Egy perc múlva jött a válasz: Zsidai 15 méterről lőtt, de a kapufa hárított.

A 23. percben kívülről úgy tűnt, hogy a játékvezetők belenyúltak a meccsbe: egy tizenhatoson belüli ütközést követően Erdős József kinézett Kepe Arnoldra, aki elindult az alapvonal felé, jelezve, hogy büntető következik a DVSC javára. Ferenczi János a bal alsó sarkot választotta, és jól döntött, hiszen Halasi Péter nem védhette a tizenegyest (0-1). A történtek kicsit visszavetették a soproniakat, de néhány perc múlva magukhoz tértek, és amikor Deme Imre átfejelte a labdát Verpecz István felett, a kapufa ismét kisegítette a bajnokcsapatot.

A második félidő unalmasan indult, a mezőnyfölényben lévő Debrecen nem tudott igazi gólhelyzetet kialakítani, még a szögletei sem voltak veszélyesek. Ha már a válogatott játékosoknál tartottunk: még egy pályára lépett, de ő a soproniak mezében, hiszen Horváth András több mint fél órát kapott Supka Attilától. Úgy tűnt, a Loki a vitatott büntetővel előnyt szerez a visszavágóra, ám Horváth Péter nem így gondolta: a nyolcvanadik percben, az ellenfél térfelének közepén átvette a labdát, és mivel nem támadták a védők, 26 méterről elképesztően nagy gólt szerzett (1-1).

Az utolsó tíz perc a hazaiaké volt, lelkesedésük lövésekben mutatkozott meg, Fazakas Géza próbálkozása nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot, míg Fazekas Norbert lövését Verpecz hárította. A DVSC egygólos vezetésnél, a második félidő közepe táján azt hitte, megvan a mérkőzés, és ez megbosszult magát, ugyanis a soproniak rászolgáltak a döntetlenre.

Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Soproni VSE-GYSEV – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (0-1)

Sopron, 100 néző. Játékvezető: Erdős

SVSE: Halasi – Fazakas G., Baranyai, Bobál D., Pados – Pintér A. (Horváth A., 57.), Deme (Csábi, 57.), Sifter (Fazekas N., 69.), Horváth P. – Eszlátyi, Szabó L. (Kollár, 40.). Edző: Supka Attila

DVSC: Verpecz – Zsidai, Ferenczi J. (Berdó, 61.), Mészáros N., Vadnai – Ludánszki B., Morozov, Bódi (Dombi, 78.), Szakály P. – Kulcsár T. (Sós, 71.), Bereczki D. (Seydi, 57.). Edző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Horváth P. (80.), illetve Ferenczi J. (tizenegyesből 24.)

Kedden játszották

Ferencvárosi TC – Újpest FC 4-1 (4-0)

Pécsi MFC-Matias – Szombathelyi Haladás 0-0

MVM Paks – MTK 0-3 (0-3)

Győri ETO FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-2 (0-0)

Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus 2-2 (0-2)

Dunaújváros PASE – Videoton FC 2-1 (2-0)

A visszavágókat december 9-10-én rendezik; a Diósgyőr – Bp. Honvéd párharc mérkőzéseit februárra halasztották.

Olvasói sztorik