NB I

Pekár: Egyre jobb és jobb akarok lenni

A Nyíregyháza 21 éves támadója elmondta. nagyon örül, hogy hosszútávú szerződést kötött a klubbal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 15. fordulójában a Nyíregyháza a rossz formában lévő Pécset fogadta – mindkét csapatnak égető szüksége volt a pontokra. A hazaiak végül simán, 4-0-ra nyertek, és valamelyest távolodtak a veszélyzónától, a PMFC viszont az utolsó előtti helyre csúszott. A Spartacus egymás után második sikerét aratta otthon, egyaránt fontos mérkőzésen. Örömhír lehet a csapatnál, hogy Pekár László három évvel meghosszabbította szerződését. A 21 éves támadó jó formában van, hiszen a Ligakupában és a szombati bajnokin is betalált. Mátyus János legénysége a következő fordulóban a Debrecen otthonában lép pályára.

A Rangadó.hu érdeklődésére Pekár László értékelte a Pécs elleni bajnokit, és elmondta, hogy örül a hosszabbításnak, mert Nyíregyházán minden adott a fejlődéséhez.

– Azt csináltuk, amit már az elején terveztünk, illetve amit az edző kért. Bentről, a pályáról azért nem volt ennyire sima mérkőzés. Egy-nullás előnynél nem is gondoltuk volna, hogy ilyen fölényesen nyerünk a végén. A Pécs az első húsz percben többet birtokolta a labdát, bár komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. Mi pedig éltünk a lehetőségeinkkel és berúgtuk azokat. Azt lehet mondani, hogy megérdemelten tartottuk otthon a három pontot. – mondta Pekár László.

– Mennyire volt fontos ez a Pécs elleni bajnoki?
– Mondhatom, hogy hatpontos meccs volt, hiszen előtte a Pécsnek tíz, nekünk pedig tizenegy pontunk volt. Fontos, hogy nyertünk, és így sikerült meglépnünk a Pécs elől.

– Mostanában a jó játékkal és a gólokkal sem marad adós, akár a Ligakupát, akár a bajnokságot vesszük alapul. Mi az oka a jó teljesítménynek?
– Először is megkapom a bizalmat, ez nagyon fontos. Másodszor mindent megteszek az edzéseken, mert egyre jobb és jobb akarok lenni. Örülök, hogy kijött a lépés, és gólokkal, gólpasszokkal tudom segíteni a csapatot.

– Kölcsönös lehet az elégedettség, hiszen nemrég kötött hároméves szerződést a Nyíregyházával…
– Nagyon örülök neki, hogy hosszútávú szerződést köthettem a klubbal. Úgy gondolom, hogy Nyíregyházán minden feltétel adott a fejlődésemhez.

– Elégedettek lennének, ha a jelenlegi, tizenegyedik pozíciójukkal vonulnának a téli szünetre?
– Ezt így nem jelenteném ki, de talán igen. Szerintem a Nyíregyháza olyan csapat, amely bárkire veszélyes lehet.

– A következő fordulóban a Debrecen ellen lépnek pályára. Milyen mérkőzésre számít?
– Különleges mérkőzés lesz, hasonló, mint a Diósgyőr elleni, hiszen ezt is lehet akár keleti derbinek nevezni. Fel fogunk készülni a Debrecenből, és mindent meg fogunk tenni, hogy jó eredményt érjünk el.

Olvasói sztorik