NB I

Szokol telt házra számít Diósgyőrben

A Nyíregyháza Spartacus védője szerint nagyon paprikás hangulatú lesz a keleti derbi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 13. fordulójában a Nyíregyháza nyerte a hatpontosnak beharangozott alsóházi rangadót a Haladás ellen. Az egész mérkőzésen a hazaiak irányítottak, de a legnagyobb lehetőséget mégis a szombathelyiek puskázták el, hiszen kihagytak egy tizenegyest. A második félidőben góllá érett a hazaiak fölénye, és begyűjtötték a létfontosságú három pontot. Mátyus János, a Spartacus új vezetőedzője tehát jól mutatkozott be hazai közönség előtt. Az eredmények is kedvezően alakultak számukra, mert a rivális csapatok – a Pápa, a Pécs és a Honvéd – vereséggel zártak. A következő fordulóban igazi keleti derbi következik: a Nyíregyháza a Diósgyőr otthonába látogat.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Szpari védője, Szokol Zsolt értékelte a Haladás elleni mérkőzést, és elmondta, hogy Mátyus érkezésével más lett a csapat mentalitása.

– Összességében pozitívnak értékelem a Haladás elleni mérkőzést. Nagyon motiváltak voltunk és egy úgymond hatpontos találkozót sikerült megnyernünk – kezdte Szokol Zsolt. – Sajnos már régóta nem sikerült nyernünk hazai környezetben, ezért Mátyus János belénk ültette, hogy jól kell játszani és gólokat kell szerezni. Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk ezeket gólra váltani. A második játékrészben már sikerült a helyzeteket berúgni. Nem volt könnyű mérkőzés, de uralni tudtuk a játékot. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. A büntetőt Balogh János kivédte és ez még nagyobb lökést adott nekünk a folytatásra. Elég rosszul jöttünk volna ki, ha az bemegy. Akár máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés…

– Érződik már a csapaton az új edző, Mátyus János hatása?
– Valamilyen szinten már igen, de még túl sok mindent nem tudok mondani, mert másfél hete van itt. Érezhető, hogy a csapat mentálisan jobb lett.

– Mennyire nyugodhatnak meg így, hogy a riválisok vereséget szenvedtek?
– Először is azzal kezdeném, hogy nagyon jó érzés, hogy mi nyerni tudtunk. Másfelől egyáltalán nem nyugodhatunk meg, különösen azért nem, mert a Diósgyőr otthonába látogatunk a következő fordulóban. Azt a meccset itt derbinek tekintik. Utána a Pécs lesz az ellenfelünk, azt a találkozót nagyon meg kéne nyerni…

– Visszatérve a Diósgyőrre, milyen találkozóra számít?
– Telt házas mérkőzésre számítok. Úgy gondolom, ez a vendégszektorra is igaz lesz. Szerintem derbihez illően elég paprikás lesz a hangulat, mind a pályán, mind a lelátón. Szeretnénk minél több pontot gyűjteni a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik