NB I

Már a Haladás a sereghajtó

A szombathelyiek 2-0-ra kikaptak a Nyíregyháza otthonában az élvonal 13. fordulójában.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Nyíregyháza, 1600 néző. Játékvezető: Németh Á.
Nyíregyháza: Balogh J. – Nagy Z., Szokol, Jánvári, Törtei – Fodor F., Abdouraman (Huszák, 70.) – Koller (Molnár M., 85.), Kosztics (Zsivanovics, 91.), Pekár – Pákolicz. Edző: Mátyus János
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Dvorschák, Devecseri – Gaál (Gyurján B., 57.), Szakály A., Kopúnek, Halmosi (Városi, 81.) – Radó, Rocchi (Zamostny, 67.). Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Koller (64.), Törtei (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szentes Lázár a második szombathelyi korszakának második bajnoki meccsén is egy korábbi klubja, a Győr után a Nyíregyháza ellen irányította a Haladást. A hazaiaktól Rezes László, Szécsi Márk, Rubus Tamás és Bajzát Péter hiányzott, a vendégeknél Nagy Olivér, Németh Márió, Medgyes Zoltán, Jagodics Márk, Devecseri Szilárd és Iszlai Bence sem játszhatott.

Az első lehetőség a Spartacus előtt adódott: Nagy Zoltán kapáslövése után Pákoliczhoz került a labda, de tisztáztak a védők. A hetedik percben Pekár beadása után Abdouraman lőtt fölé. Lendületesen kezdett a házigazda, szinte végig a vendégtérfélen pattogott a labda. A 15. percben Kosztics két védőt is kicselezett, majd 14 méterről lőtt, de Rózsa hárított. Ezután Pákolicz közeli kísérletét lábbal védte a kapus. A 28. percben Rocchi sprintelt a kapu felé, de Szokol Zsolt szerelni tudta.

A 32. percben egy beívelés után a visszafejelt labda Törtei Tamás kezén pattant meg, ezért a játékvezető teljesen jogos tizenegyest adott a Haladásnak. Igen ám, de Radó András lövését Balogh János kivédte. A túloldalon ismét Rózsának kellett nagyot védenie egy beadás után, majd Abdouraman fejesét is hárította. A 36. percben egy szabadrúgás után gólt szerzett a Haladás, de a bíró les miatt nem adta meg, az ellenakció végén Pekár lőtt a kapu mellé. Remek első félidőt láthattuk, annak ellenére is, hogy nem született gól.

Jól kezdte a második félidőt a Haladás, amely ebben az időszakban remek akciókat vezetett, de egy ellencsapás végén az 53. percben a nyíregyháziak szerezhettek volna vezetést, ám a szombathelyiek tisztázni tudtak. Öt perccel később Pekár beadása után is nagyot mentettek a látogatók, a másik oldalon pedig Balogh János védett egy szabadrúgás után. A 64. percben Kosztics két emberrel szemben megtartotta a labdát a szögletzászló mellett, majd betört a tizenhatoson belülre, a kapu előtt Koller Krisztiánhoz passzolt, aki magabiztosan a hálóba lőtt (1-0).

A 74. percben Kosztics távoli, ívelt kísérletét Rózsa szögletre ütötte. Egy perccel később a hazaiak csapatkapitánya, Törtei Tamás szabadrúgása a hálóba kötött ki (2-0). A vetődő Rózsa Dániel beleért a labdába, de védeni nem tudott, bár ez a találat nem az ő hibája volt, tehát nem hasonlított a Győri ETO múlt hétvégi második góljára… A 89. percben egy gyors ellentámadás végén Molnár Marcell nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

Mindkét vezetőedzőnek ez volt a második bajnoki meccse a kinevezése óta. Az elsőt mindketten elvesztették, és Szentes Lázár feje egyre jobban fájhat, mert ezúttal Mátyus János együttese szerzett fontos pontokat, amellyel némi levegőhöz juthat a kiesőzónában. A Szpari augusztus vége, tehát két hónap után győzött ismét, a Haladás viszont a Dunaújváros után másik közvetlen riválisától is kikapott, ráadásul mivel a DPASE legyőzte a PMFC-t, a szombathelyiek a legutolsó helyre kerültek a tabellán.

– Szomorú, hogy meglehetősen kevés néző jött ki a stadionba, nem igazán volt emiatt meccshangulat. Nagyon hiányoznak a drukkerek a lelátóról. A Nyíregyháza többet tett a sikerért, több időszakban diktálta az iramot – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Nagy Sándor, a REAC korábbi vezetőedzője, a Nyíregyháza jelenlegi utánpótlásedzője. – Az első tizenöt percben nagyon bekezdett a csapat, két nagy védése is volt Rózsának. A büntetőnél lehetett látni, hogy Radó András még mindig nincs rendben, Artner Tamásnak igaza volt, nagyon meggyengültek. Radó kedvetlenül, motiválatlanul játszott, Halmosi Péter legalább ideges volt, amikor lecserélték, majdnem szétverte a kispadot. Amikor les miatt nem adták meg a góljukat, akkor volt egy jó időszakuk, de a második félidőt helyzet nélkül hozták le. A nyíregyháziakat feldobta a gól, a továbbiakban is domináltak, teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Nagyon sajnálom Artnert, mert jó edző, akit sokra tartok. Tommaso Rocchit tisztelem a múltja miatt, de jelenleg fogatlan oroszlán, nem hiszem, hogy nyertek volna vele a szombathelyiek. A Szpariból hiányolom a szabolcsi játékosokat.

Olvasói sztorik