NB I

Koller: Életbevágóan fontos meccs lesz

A Haladás ellen készülő Spartacus csatára szerint Mátyus János pozitív impulzust ad a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 12. fordulója sem hozta meg a várt eredményt Nyíregyházán. A Csábi Józsefet váltó Mátyus János vezetőedzőnek tehát nem sikerült jól a bemutatkozása, hiszen 3-2-re kikaptak az Újpest vendégeként. A következő találkozó kulcsfontosságú lesz a Spartacus számára, mert szombaton a szintén nyolcpontos, de rosszabb gólkülönbségével a kiesőhelyen tanyázó Haladást fogadják. Mindkét csapat számára égető szükség van a pontokra és a győzelemre.

A Rangadó.hu érdeklődésére a nyíregyháziak csatára, az Újpest ellen emlékezetes gólpasszt adó Koller Krisztián értékelte a legutóbbi mérkőzésüket, és elmondta, hogy életbevágóan fontos lesz számukra a szombathelyiek elleni meccs.

– Felemás érzések vannak bennem az Újpest elleni mérkőzéssel kapcsolatban. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottak. Kettő-nullánál szerencsére vissza tudtunk jönni és végig meccsben tartottuk magunkat. A végén volt lehetőségünk az egyenlítésre is, de sajnos kimaradt. Emiatt kicsit keserű a szánk íze, mert minden pontra égető szükségünk van – mondta Koller Krisztián.

– Milyen az új vezetőedző, Mátyus János kezei alatt dolgozni?
– Egy hét alatt nem tudok konkrét véleményt mondani. Sok új dolog van. Úgy gondolom, pozitív hatással van ez az új impulzus a csapatra.

– Tényleg úgymond hatpontos mérkőzés lesz a Haladás elleni?
– Igen, az lesz. Rossz pozícióban van mindkét csapat. Az előttünk lévő Pécs két pontra van tőlünk. Aki az ilyen mérkőzéseken leszakad, annak nagyon nehéz dolga lesz a továbbiakban. A Haladásnak nem tudom a sorsolását, de nekünk a következő négy mérkőzésünk nagyon nehéz lesz. Tehát életbevágóan fontos lesz ez a találkozó. Egy esetleges győzelem esetén sem nyugodhatnánk meg, de kicsit eltávolodnánk a veszélyzónától. A szombathelyiek is edzőváltáson estek át és ez az új impulzus náluk is ott van. Ők is mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy ehhez esélyt sem hagyjunk nekik.

– Mennyire fogják segíteni önöket a hazai pálya és a szurkolók?
– Ha egy csapatnak messzire kell utaznia, az fizikálisan és mentálisan is leterheli a játékosokat. A szurkolók még ilyen nehéz helyzetben is kitartanak a csapat mellett. Bár eddig nem tudtuk hazai pályán kiszolgálni őket, de remélem, elindulunk felfelé. Mindig azt mondom, hogy ennek a csapatnak előrébb kéne tartania, mint ahol most van.

Olvasói sztorik