NB I

Kihagyott helyzetek? Nem probléma!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Haladás – Győri ETO 0-2

Szentes Lázár, Haladás: – Az első félidőben voltak olyan hibáink, amelyeket kihasznált az ETO, de a másodikban már egy picit jobbak voltunk. Persze, ebben közrejátszhat, hogy az ellenfél őrzi a kétgólos előnyét. Biztató volt, hogy helyzetbe kerültünk, az benne van, hogy kihagytuk, az nem probléma. Nagy probléma most a csapatnál, hogy ott vagyunk a végén, és jobb lenne, ha bátrabban meg mernénk csinálni a dolgokat, nagyobb önbizalommal, de egy ilyen helyzetben lévő csapatnál ezt nehéz elérni. Látom, hogy mit és hol kell csinálni. Tudom, hogy jövő héten jobb lesz.

Sütő Szilárd, Győr: – Az első félidőben kiváló játékot produkált a csapat egy nagyon nehéz talajú pályán. Végig kontrolláltuk a meccset, de azt kell ismerni, hogy a Haladásnak volt egy jó negyedórája, amikor volt néhány helyzetük. Összességében viszont megérdemelten nyertünk és nagyon ráfért már a csapatra ez a győzelem. Az előző meccseken is megvoltak a helyzeteink, jól játszottak a srácok, hétről-hétre keményen dolgoztak. Kiváló volt a csapategység, nagyon szerették volna ezt a sikert, és mindent megtettek azért, hogy ez végre létrejöjjön.


Debrecen – Ferencváros 2-2

Kondás Elemér, DVSC: – Nyerni szerettünk volna. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, nem jól hajtottuk végre a feladatunkat. A második félidő sokkal másabb volt, meg is tudtuk fordítani a meccset. Utána azonban visszahúzódtunk, nem ez volt a célunk. Sajnálom, mert úgy érzem, hogy a második félidő alapján meg kellett volna nyernünk a meccset. Egy rangadón bármi előfordulhat, mi minden meccsre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. Múlt héten sikerült, a mai napon nem. A végén kicsit pontatlanok voltunk. ugyanúgy megbontottuk a Ferencvárost, de a végjátékban nem jól passzoltuk vissza a labdát.

Thomas Doll, FTC: – Tudtuk, hogy nehéz lesz, de nagyon jól kezdtük a meccset, meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk, és viszonylag korán vezetést tudtunk szerezni. A második félidőben nem voltunk figyelmesek, sok labdát veszítettünk és megkaptuk a két gólt. Passzívak voltunk a második játékrész elején. Túl sok labdát veszítettünk, a középpályán nem voltunk elég agresszívek a párharcok során. A mérkőzés ezen szakaszában változtatnunk kellett, ezért két friss játékost hoztunk be. Morálisan felállt a csapat, és ez nagyon fontos volt. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó mérkőzés volt a magyar bajnokságban, ez egy jó reklám volt a magyar foci számára. Mindkét fél számára megérdemelt a végeredmény. Minden szurkoló elégedett lehet, mindenki kapott valamit.


Pécsi MFC – Lombard Pápa 1-2

Véber György, Pécs: – Ha nem ellenünk nyer a Pápa, akkor rögtön gratulálok, de így, ilyen mérkőzés után most higgadtan nem tudok mit mondani. A mérkőzés utolsó tíz percében a mögöttem lévő szurkolók folyamatosan engem gyaláztak, hogy miattam jutott ide a csapat. A tulajdonos majd dönt, hogy mi lesz a jövőben. A második félidőben egy-null után is menni kellett volna tovább, érthetetlen számomra miért lett ilyen rossz a játékunk a második játékrészben.

Kovács László, Pápa: – Végre rúgtunk gólt! Csapatként működött a társaság és nyerni tudtunk! Nehéz helyzetben, a szünetben is arról beszéltünk, hogy meg lehet fordítani a mérkőzést, csak higgadtnak kell maradni.

(forrás: onlajnok.com)


Videoton – MVM-Paks 2-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Természetesen megnehezítette a feladatunkat a csatárok hiánya. Ugyanakkor az első félidőben Kleinheisler László játszott csatárpozícióban, és jól megoldotta a feladatát, jól mozgott be a területekbe. Nem volt szerencséje, ennek ellenére úgy gondolom, hogy maximálisan megcsinálta, amit vártam tőle. A második félidőben Álvarez plusz ritmust, lendületet tudott a játékba vinni, és abszolút jól oldotta meg a feladatát. Természetesen, ha a tipikus posztspecialista vagy posztspecifikus játékosok kiesnek, az mindig nehéz dolog, ennek ellenére nem csak Álvarez, illetve Kleinheisler, hanem az egész csapat nagyon jól megoldotta a mai feladatot. Nagyon jól teljesítettek, maximálisan elégedett vagyok. Nagyon fontos három pontot szereztünk, mert a szervezetten és fegyelmezetten védekező Paks ellen nagyon nehéz játszani. Ráadásul a Paks idegenben kitűnően szerepel ebben a szezonban, még nem kapott ki: vagy döntetlen volt, vagy nyertek. Ez is nagyon jól mutatja az erejüket. Nehéz mérkőzés volt és már csak ezért is fontos ez a három pont, amit sikerült megszereznünk.

Csertői Aurél, Paks: – Alapkérdés, hogy végigküzdöttük a mérkőzést. Ma a Videoton jobban focizott, mint mi. Sajnos az előrejátékunk csődöt mondott. Nagyon rossz technikai kivitelezéssel próbáltuk meg a labdákat kihozni, tehát az ellenfél kapuját nem nagyon veszélyeztettük. Kevés ez a játék ahhoz, hogy a Videotontól pontot, vagy pontokat raboljunk. Megyünk tovább, de jelen állás szerint a Videoton jobban is játszott, mert jobb csapat, mint mi. A srácok megfelelően álltak a mérkőzéshez, csak a Videoton agresszívan futballozott és mi lassan akartunk felfejlődni. Igazából ezért nem tudtunk támadásokat vezetni. Technikailag rosszul oldottuk meg ezeket a szituációkat. Amikor ki tudtunk volna jönni, azt is elhibáztuk. Volt két-három olyan kontralehetőségünk, amikor néhány jó passzal eljuthattunk volna a kapuig. Ezekbe sajnos belehibáztunk. A párharcokat nem nagyon tudtuk megnyerni, csak a védőzónában, az meg kevés. Tehát a középpályásaink és a csatáraink nem igazán tudtak labdát szerezni. Ez a meccs elment, jobban játszott az ellenfél, de a Videoton otthonában játszottunk, tehát azért nem kell keseregni.


Diósgyőr – Dunaújváros 3-3

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Elég izgalmas volt a mai találkozó, de úgy tűnik, fekszik nekünk a létszámhátrányos játék, sajnos nagyon sokszor volt lehetőségünk gyakorolni. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ez hazai pálya nekünk. Ezúttal a kedves játékvezető úgy ítélt kiállítást és büntetőt, hogy egyik sem volt. Mindent megpróbáltunk az egyenlítés érdekében, és úgy gondolom, a Jóisten látta, mi történt, mert játszottunk egy csodálatos félidőt és egyenlítettünk. Gratulálok a csapatnak, mert megmutattuk, hogy sokkal erősebbek vagyunk, mint azt sokan gondolják. Nehéz körülmények között játszottunk ma, és úgy érzem, ez a döntetlen többet ér, mint egy pont. Lehet építeni a második félidőre, előfordulhat, a végén még meg kell köszönnünk a piros lapot.

Dobos Barna, DPASE: – A mérkőzés előtt is úgy gondoltuk, hogy győzni szeretnénk. Idegenben eddig nem szerepeltünk jól, ezért az egy pontnak is örültünk volna, most azonban nem örülünk. A második félidőben több olyan lehetőségünk volt, amikor feltehettük volna az i-re a pontot, de nem tudtuk, végül ez bizonyult döntőnek. Tudtuk jól, hogy a DVTK szinte egyetlen lehetősége, hogy szabadrúgások, szögletek után gólt szerezzen, végül ezzel is tudtak egyenlíteni.

(forrás: dvtk.eu)


Kecskemét – Bp. Honvéd 1-0

Bekő Balázs, KTE: – Azt terveztük, hogy próbáljunk többet játszani, dominálni, de ebből nem sok valósult meg, a Honvéd frissebben, dinamikusabban mozgott. Jó időben tudtunk gólt rúgni, utána igyekeztünk azt a kontrajátékot hozni, amit tudunk. Ma a szívünk vitt minket, fáradtak voltunk, nem volt bennünk dinamika, nem éreztem azt a pluszt, hogy tudunk újítani. A kiállítás után rengeteg ziccerünk volt, de Kemenes Szabolcs szinte mindent védett. A Honvéd óriási energiákat mozgósított, voltak is lehetőségei, de ma minden kifelé jött nekik. Mindkét csapat a maximumra törekedett az adott körülmények között, egy góllal nekünk ez jobban sikerült.

Jasper Adrianus de Muijnck, Honvéd: – Két nagyon fontos dolog történt az elején: mi kihagytunk egy nagy helyzetet, a Kecskemét belőtte a sajátját. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert minden labdát a védelem mögé Bebetónak és Balázsnak akartak bejátszani. Sok lehetőségünk volt lőni, meg is tettük, de nem találtunk kaput, ez nagy probléma volt ma. Jött a piros lap, ami után sosem egyszerű játszani, de nem tudom leszidni a srácokat, mert mindent megtettek az egyenlítésért. A végén már olyan rizikót kellett vállalnunk, amiből sok helyzete volt a hazaiaknak, de nagyon nem szerettünk volna vesztesen távozni. Gratulálok a Kecskemétnek!

(forrás: kecskemetite.hu)


Puskás Akadémia – MTK 0-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az első félidő inkább az MTK-é volt, mint a mienk, mert az ő akaratuk érvényesült. A második félidőben ugyan többet birtokoltuk a labdát, illetve az ellenfél térfelén játszottunk, ennek ellenére megint az MTK akarata érvényesült, hiszen nem kaptak gólt. Kivédekezték a második félidőt. Kicsit erőtlenek voltunk támadásban, tudtunk kialakítani helyzeteket. Tischler révén jól kezdtük a második félidőt, az volt a legnagyobb helyzetünk, de kimaradt. Voltak átlövéseink, voltak lehetőségeink, de olyan igazán nagy ziccert nem tudtunk kialakítani az MTK kapuja előtt. Azt kell mondanom, azzal a pontrúgás utáni gyönyörű találattal megérdemelten nyertek.

Garami József, MTK: – Tulajdonképpen mindkét csapat jól játszott. Hajtós mérkőzés volt, mert mindkét kapu elég sokszor forgott veszélyben. Más kérdés, hogy az utolsó momentumok nem úgy sikerültek, ahogy kellett volna. Úgy gondolom, küzdelmes mérkőzésen megérdemeltük a győzelmet, mert a játékosok nagyon akarták és ki-ki a maga tudása szerint mindent megtett ezért.


Újpest – Nyíregyháza 3-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, annak ellenére, hogy a közvélemény azt mondta, hogy ez egy könnyű meccs lesz, elég ha a tabellán elfoglalt két pozíciót figyelembe vesszük. A második gól után nagyon megnyugodtunk, szinte relaxáltunk. Nagyon kevésszer voltunk magabiztosak, illetve labdabiztosak és határozottak a pályán. A védelmünk valóban elkövette néhány hibát, amiből gól is született, de a végén azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, úgyhogy jelenleg huszonegy pontunk van.

Mátyus János, Nyíregyháza: – Az volt a célkitűzésünk, hogy meccsben legyünk végig, ne essünk szét, minden centiméterért megküzdjünk és ezt meg is tettük. Ebben a meccsben sokkal több volt, hiszen volt egy nagy lehetőségünk a végén. Jól játszottunk, különösen a második félidőben, bár be kell vallanom férfiasan, hogy az Újpest mezőnyben jobban játszott. A győzelmet lehet, hogy megérdemelte, de ebben a mérkőzésbe számunkra is volt egy pont. Nem tudom, a Nyíregyháza eddig hogy játszott, én kedden érkeztem a városba, és három edzésem volt, de ez nem mentség, mert tudtam, mit vállalok. Azt gondolom, nem kezdtünk jól a meccset, ez tény, de a második félidőben már teljesen ki-ki meccs volt. Felejtsük ezt el, jövő héten Haladás, nyernünk kell. Szeretem a munkámat, mert a legszebb mesterség az enyém. Nehéz lesz nyilván, hiszen borzasztóan kevés időnk van és egymás után jönnek a meccsek. Azon leszünk, hogy minél hamarabb megtaláljuk a győzelemhez vezető utat.

Olvasói sztorik