NB I

A másodedző is távozik Szombathelyről

Az újdonsült vezetőedző, Szentes Lázár nem tart igényt Székely Tibor munkájára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Haladás kedden kinevezett vezetőedzője, Szentes Lázár nem tart igényt a korábbi másodedző, Székely Tibor munkájára – írja a klub hivatalos honlapja.

A 47 éves Székely Tibor 2010 októberében, Aczél Zoltánnal együtt érkezett a csapathoz, majd miután Aczél távozott, az új trénerrel, Artner Tamással dolgozott tovább. A kedden kinevezett Szentes Lázár azonban nem tart igényt a munkájára. Székelynek egyébként az edzések mellett nagy szerepe volt az aktuális ellenfelek feltérképezésében is. A szakmai stáb változatlan maradt, az még nem dőlt el, ki érkezik Székely helyére.

– A szerda esti edzés előtt Tóth Miklós ügyvezető közölte velem, hogy Szentes Lázár mással képzeli el a közös munkát – mondta Székely Tibor. – Nem mondhatnám, hogy nagyon meglepődtem, Szentes már az első pillanattól kezdve érzékeltette, hogy nem akar velem együtt dolgozni – például egyetlen szót sem váltottunk egymással. De nincs ezzel semmi baj, az edző dönti el, kit szeretne segítőjének. Annak idején én is más helyére érkeztem Aczél Zoltánnal együtt. Zolival kiesőhelyen, négy ponttal vettük át a csapatot, majd a nyolcadik helyre kormányoztuk. Majd őt sajnos kivették a csapatból, és érkezett Artner Tamás, akivel rövid megbeszélés után folytattuk a munkát és a sikerszéria folytatódott. Két nyolcadik és egy hatodik helyet szereztük. Döntő részben Haladás-kötődésű játékosok alkották a keretet, hozzájuk érkeztek fiatalok az akadémiáról. Jó csapatunk volt, nyáron azonban változások történtek a játékoskeretben – előre jelezte a szakai stáb, hogy gyengébb év elé nézünk. A jóslatunk igazolódott is. Ennek ellenére nem lepett meg az edzőváltás, érezhető volt, hogy valamit lépnek a tulajdonosok. Jómagam csak a szépre emlékezem, itt született a kislányom, itt építkezem. Szakmailag is sokat fejlődtem, miközben igyekeztem a magam tudását is átadni. Szabadidőmben is a focipályákat jártam, úgy érzem, Artner Tamással együtt emelt fővel távozhattam. Szurkolok, hogy bennmaradjon a csapat. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy jólesett a döntés, szívesen dolgoztam volna tovább a Haladásért, de így hozta az élet. Jelenleg a Haladás VSE U15-ös csapatát irányítom, ebből azonban nem lehet megélni, így tehát ajánlatra várok. Aztán ha befut ilyen, leülök Artner Tamással, megbeszéljük, hogyan tovább. Büszke vagyok az itt eltöltött majdnem öt évemre, sok barátot szereztem, rengeteg jó kapcsolatot alakítottam ki – zárta szavait Székely Tibor.

A Szombathelyi Haladás játékosai szerda este hat órakor találkoztak először az öltözőben a csapat régi-új vezetőedzőjével, Szentes Lázárral, aki rövid bemutatkozás után megtartotta első edzését az Illés Akadémián.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik