NB I

Nem találgatják, ki lesz az edző

Koltai Tamás úgy érzi, az ETO-nak nagyobb esélye van a győzelemre a Debrecen elleni rangadón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott szünet után több rangadót is rendeznek a hétvégén az OTP Bank Liga 15. fordulójában. Vasárnap például a tavalyi ezüstérmes Győri ETO a címvédő Debrecent látja vendégül. A két csapat az idei szezonban nem az elvárásoknak megfelelően szerepel, hiszen a nyolcadik fogadja a hetediket. A győriek 27 éves középpályása, Koltai Tamás a Rangadó.hu megkeresésére beszélt a hétvégi összecsapásról.

– Hasznosan telt a kéthetes bajnoki szünet?
– Igazából megcsináltunk mindent, amit kellett, és amit terveztünk. Múlt pénteken volt egy nemzetközi felkészülési meccsünk is, szóval a ritmusból nem estünk ki. Úgy érzem, sikerült mindent elvégeznünk, amit akartunk – kezdte Koltai Tamás.

– Az ideiglenes edzők szerepvállalása egyfajta bizonytalanságot okozhat csapaton belül, hiszen edzőváltás után történik, és még nem lehet tudni, ki lesz a végleges tréner. Győrben milyen a hangulat és a munka a Fórián Zsolt vezette szakmai stábbal?
– Minden rendben van. Felkészült szakemberről van szó, mi pedig profi játékosok vagyunk, nincs idő arra, hogy találgassuk, ki lesz, ki nem lesz az edző. Jönnek a bajnoki mérkőzések és a Debrecen elleni rangadó. Minél jobban fel kell készülnünk, és nyernünk kell vasárnap, csakis erre törekszünk. Természetesen mindenkit foglalkoztat, hogy ki lesz a vezetőedző, de ha az edzéseken és a meccseken erre koncentrálnánk, attól csak nekünk lenne rosszabb.

– Az elmúlt években rendre a bajnoki cím, vagy a dobogós helyezések jelentették a tétet a Győr és a Debrecen mérkőzésein, most viszont a hetedik játszik a nyolcadikkal. Ettől függetlenül ugyanolyan rangadóra, színvonalas, jó iramú találkozóra számíthatunk?
– Mindenképpen színvonalas találkozóra van kilátás, szerintem egyik csapatnak sem ott van a helye, ahol jelenleg áll. Mindkét gárda kicsit gyengébben kezdte a bajnokságot, és ezen szeretne javítani, de úgy érzem, most nagyobb esélyünk van a három pont megszerzésére. Látom a srácokat, ahogy dolgozunk, és belülről is ezt érzem a csapaton.

– Milyen Debrecenre számít, és mit remél saját maguktól?
– A DVSC is felszálló ágban van az elmúlt meccsek alapján. A debreceniek is elindultak felfelé, ahogy mi is, és szerintem emiatt is nagy rangadó lesz a vasárnapi összecsapás. Mindenképpen a saját játékunkat kell játszanunk, fegyelmezetten és taktikusan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik