NB I

U19: döntetlen a szlovénok ellen is

A magyar válogatott 0-1-es első félidő után mentett pontot a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtorna második játéknapján.

Kapcsolódó cikkek

U19-es Európa-bajnoki selejtező, 2. forduló
Magyarország–Szlovénia 1-1 (0-1)
Dunaújváros
Magyarország: Horváth D. – Polgár, Nagy É., Lenzsér, Talabér (Valencsik, 59.) – Vida, Tóth M., Rácz B. – Grabant (Takács K., 76.), Balogh N. (Németh E., 59.), Sallai. Szövetségi edző: Pisont István
Gólszerzők: Rácz B. (66.), illetve Osbolt (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Azerbajdzsán elleni, hétfői döntetlent követően U19-es válogatottunkat kizárólag a szlovénok elleni győzelem hozhatta kedvező pozícióba a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó fordulója előtt. A szlovénok számára is fontos volt a győzelem, miután az első meccsen 2-1-re kikaptak a szlovákoktól.

Az első félidőben labdabirtoklásban jobbak voltunk a szlovénoknál, de támadójátékunk kiszámítható volt, hiányoztak a kreatív megoldások, nem tudtuk átjátszani az ellenfél védelmét. A szlovénok sem dolgoztak ki veszélyes akciókat, de saját térfélen elkövetett hibáink, labdaeladásaink többször is jó lehetőséget teremtettek számukra a kapunk előtt. Az első félidő hosszabbításáig úgy tűnt, mi állunk közelebb a vezetés megszerzéséhez, ekkor azonban egy labdavesztésből vezetett gyors kontra végén ziccerig játszották az akciót a szlovénok, és legveszélyesebb játékosuk, Alen Ozbolt nyolc méterről a bal alsó sarokba gurított (0-1).

A második félidőben valamelyest felgyorsult a támadójátékunk, veszélyesebbek voltak az akcióink, és a 64. percben sikerült megszereznünk az egyenlítő találatot: a Sallai Rolanddal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Rácz Barnabás váltotta gólra (1-1). Az egyenlítés után tovább támadtunk a győztes gólért, de a hajrához közeledve az ellenfél is többet kockáztatott, így mindkét védelem sokat volt munkában. Újabb gól azonban nem született, a mieink második meccsükön is döntetlent játszottak a tornán – tudósított az MLSZ honlapja.

A csoport másik mérkőzésén Szlovákia 4-1-re legyőzte Azerbajdzsánt, és ezzel biztosította továbbjutását. Az utolsó fordulóban, vasárnap 13.30-tól Szlovákia lesz a mieink ellenfele Dunaújvárosban, míg a szlovénok az azeriekkel mérkőznek meg Tatabányán. Az utolsó kör előtt a hatpontos szlovákok mögött a mieink állnak két ponttal, Azerbajdzsánnak és Szlovéniának egy-egy pontja van.

Olvasói sztorik