NB I

U19: kezdésnek peches döntetlen

A magyar válogatott Polgár Kristóf góljával vezetést szerzett Azerbajdzsán ellen a dunaújvárosi meccsen, de a hajrában az ellenfél egyenlített, és megszerezte az egyik pontot.

Kapcsolódó cikkek

U19-es Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló
Magyarország–Azerbajdzsán 1-1 (1-0)
Dunaújváros
Magyarország: Ivancsics A. – Polgár, Lenzsér, Nagy Á., Talabér – Vida M., Tóth M. (Takács K., 84.), Rácz B. (Jancsó, 79.) – Grabant (Sallai R., 63.), Balogh N., Zsótér. Szövetségi edző: Pisont István
Gólszerzők: Polgár (37.), illetve Nasirov (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa-bajnoki selejtező minitorna első játéknapján Azerbajdzsán korosztályos együttese volt a mieink ellenfele. A magyarok szinte végig irányították a játékot, és a 37. percben Zsótér Donát hajszálpontos beadásának és Polgár Kristóf fejesének köszönhetően a vezetést is megszerezték. A játék képe csak a hajrában változott, ekkor aktívabb lett az ellenfél, de nem volt benne a játékában a gól. A 84. percben mégis sikerült egyenlítenie, egy távoli szabadrúgásból Nasirov jó 35 méterről kapura lőtt, a veszélytelennek tűnő próbálkozásból Ivancsics Alex hibája miatt lett gól (1-1). A hosszabbítás perceiben Zsótér Donátot egy csúnya belépő után kiállította a játékvezető.

A mieink tehát döntetlennel kezdték a selejtezőtornát, szerdán Tatabányán a szlovénok ellen lépnek pályára. A csoport másik mérkőzésén a nyolcvan percen keresztül emberhátrányban játszó szlovákok 2-1-re legyőzték Szlovénia korosztályos együttesét – írja az MLSZ honlapja.

– Az első félidőben kellő türelemmel játszottunk, egy masszív, zárt védekezést próbáltunk feltörni, de nem tudtuk úgy bontani a védelem tengelyét, ahogy szerettük volna, kevés volt az átütőerő a játékunkban – értékelt a lefújás után Pisont István. – Elsősorban széleken próbáltunk akciókat vezetni, de nem voltunk kellően hatékonyak. A második félidőben bátrabban feljöttek az azeriek, ezt kellett volna jobban kihasználnunk. Nagyon kellett volna a második gól, de sajnos benne ragadtunk az egygólos előnyben, és ez a végén megbosszulta magát. A szlovénokat le kell győznünk szerdán, és akkor harcban maradunk a továbbjutásért.

Olvasói sztorik