NB I

Milinte szinte semmire nem emlékszik

Kurta-furcsa tanúvallomást tett a Siófok korábbi, a Dunaújváros jelenlegi kapusa a bundaügyben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

A délutáni folytatás több mint negyedórás késéssel kezdődött, majd újabb nehézségek ütötték fel a fejüket: a vádlottak közül Tusori Richárd, a tanúk közül pedig Németh Gábor (nem a Vasas-kapus) hiányzott, két tanú viszont fölöslegesen jött: Márton István (Nyíregyházáról), valamint Somorjai Tamás.

A keddi nap első érdemleges eseménye a Siófok korábbi, a Dunaújváros jelenlegi kapusa, Milinte Árpád tanúkénti meghallgatása volt. A rutinos játékos nem emlékszik, hogy a 2008–2009-es szezonban hány Magyar Kupa-meccsen védett, és arra sem, hogy a vádiratban szereplő kispesti kupaelődöntőben játszott-e. Aczél Zoltánt jó és korrekt edzőnek ismerte meg, akinek nem volt olyan taktikai utasítása, amivel ő nem értett egyet, vagy amit gyanúsnak tartott. A kapust soha nem kereste meg senki mérkőzés manipulálása miatt.

A betegsége miatt rekedten beszélő bírónő kérdésére elmondta: soha nem érezte, hogy a védelem nem megfelelően látta el a feladatát, olyan sem fordult elő, hogy számon kérte volna valamelyik csapattársát gyenge teljesítmény miatt. Valami gyanús lehetett a bírónőnek, mert a hamis tanúzásról kezdett beszélni a kapusnak, ezért a vallomás és a tárgyalás gyorsan végét ért. Folytatás csütörtökön.

Korábban írtuk:

Kedden reggel folytatódott (volna) a hazai bundaügy tárgyalássorozata a Fővárosi Törvényszéken. A másodrendű vádlott, Lázár Mátyás nem jelent meg, mert a rendőrség nem kapta meg a bíróság értesítését, ezért nem engedték el a házi őrizetből, hiszen a lábára szerelt ellenőrzőeszköz folyamatosan jelzett. Zoran Supics ügyvédje egy szerb nyelvű orvosi igazolást küldött maga helyett. Újabban szintén vádlottként emlegeti a bírónő Durica Zuparicsot, aki jelenleg Thaiföldön futballozik, ezért nemzetközi elfogatóparancs kiadását helyezte kilátásba vele kapcsolatba.

Mivel két vádlottnak nem volt jelen a védője délelőtt, érdemben nem tudott haladni az ügy, mert az eljárási szabálysértés lett volna. A délutáni tanúk közül a Vasas edzője, Szanyó Károly kimentette magát, mert csapata ma délután a Videoton ellen játszik Ligakupa-mérkőzést (18 órától). Érdekesség, hogy a Dunaújváros kapusának, Milinte Árpádnak is meccse van ma (13.30-tól), ő mégis itt lesz kora délután.

A bírónő szünetet rendelt el, a tárgyalás kedden 13 órakor folytatódik.

Olvasói sztorik