NB I

A hangulat kifogástalan volt a keleti derbin

Szatke Zoltán és Vitelki Zoltán egyaránt elismerte a szurkolók teljesítményét a vasárnapi Diósgyőr–Nyíregyháza rangadó után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második félidőben emberelőnyben játszó Diósgyőr fordított és 2-1-re nyerta vendég Nyíregyháza ellen az élvonal 14. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az első félidőben gyorsan vezetéshez jutott a Nyíregyháza, amely a folytatásban keményen és szervezetten védekezett, így sikerült megtartania előnyét a szünetig. A nagyszerű hangulatú összecsapás második félidejében csakhamar komoly gondban találta magát Mátyus János együttese, ugyanis emberhátrányba került. A lelkes közönségük által támogatott hazaiak mezőnyfölénye ezt követően egyértelműbb lett, negyedóra elteltével egyenlítettek, majd újabb 15 perccel később a vezetést jelentő találatot is megszerezték. A hajrában a tíz emberrel küzdő nyírségieknek már nem volt esélyük az egyenlítésre, így a DVTK mindhárom pontot otthon tartotta.

A Rangadó.hu szakértői közül Szatke Zoltán korábban a Nyíregyházának, Vitelki Zoltán pedig a Diósgyőrnek volt csapatkapitánya, jelenleg mindketten utánpótlásedzőként tevékenykednek szeretett klubjukban. A keleti derbi előtt mindketten beszéltek várakozásaikról (előzetesünk ide kattintva olvasható), és természetesen a mérkőzés után is kíváncsiak voltunk a véleményükre.

Szatke úgy látta, egyetlen vendégcsapat sem képes elviselni Diósgyőrben azt a nyomást, ami miatt a szünet után emberhátrányba kerülő Spartacus vesztett.

Kifogástalan hangulatú mérkőzés volt, minél több ilyenre lenne szükség az élvonalban – kezdte Szatke Zoltán. – Nagyon szervezett, nagyon jó Nyíregyházát láthattunk, amely tudatos játékot nyújtott, zártan védekezett, szép támadásokat vezetett, tehát nem csak a védekezésre koncentrált. A Diósgyőr csak rögzített szituációk után veszélyeztetett, a Szpari megszerezte a vezetést, és nem is volt benne, hogy lehetne más eredmény is, mint vendégvezetés.

A második félidőben hirtelen emberhátrányba került a Nyíregyháza, és ez megpecsételte a sorsát. Meglepte a Diósgyőrt az első felvonásban, ezért nagy segítség volt az emberelőny a hazaiak számára. A tabellán elfoglalt helyezése is bizonyítja, hogy a DVTK nem rossz csapat, de ezt a nyomást egyik ellenfél sem bírta volna ki. Sokkal több lehetősége volt a házigazdának, de majdnem mindig pontrúgások, beívelések után, tehát akcióból nem tudták kijátszani sakk-mattra a Szparit.

Balogh János nagyon jól védett, sok bravúrja volt. Az egész csapat hősiesen küzdött, és mindent megtett, hogy a közönség örüljön, és látszott is, hogy nagyon boldogok az első félidő után. Sajnálom, hogy így alakult, szomorú vagyok. De le a kalappal a szurkolótábor előtt. Libabőrös voltam, amikor hallgattam őket, mert annak idején én is átéltem, milyen jó hatással vannak ilyenkor a játékosokra – mondta végül Szatke Zoltán.

Nem kellett csalódnia

A házigazda miskolciak sikeréért szorító Vitelki Zoltán az első félidőben hiányolta azt a lendületet, amit a szünet után már láthattunk tőlük.

– A fantasztikus hangulat adott volt, de az első félidő mégis eléggé langyosra sikeredett, aztán a második már egyértelműen a hazai csapaté volt, Antal Botondnak ekkor már nem is nagyon volt védeni valója. Lehetett érezni, hogy a Nyíregyháza nem tudja elviselni a nyomást. A meccs előtt is mondtam, hogy sokkal erősebb kerete van a Diósgyőrnek. A futball nagy csalódása lett volna, ha nem a DVTK nyeri ezt a rangadót. Grumics lendített a játékon, és Szivics törekvése a támadójáték erősítésére akkor vált végképp egyértelművé, amikor Takács Tamást is beküldte. Az első felvonásban a Nyíregyháza bátran játszott, de csak annyit tudott nyújtani, amennyit a hazaiak engedtek. A diósgyőriekből ekkor hiányoltam azt a fajta lendületet, amit a szünet után már láthattunk tőlük – mondta Vitelki Zoltán.

Olvasói sztorik