NB I

A kiállítás döntötte el a keleti derbit

A Diósgyőr hazai pályán 2-1-re győzött a szünet után emberhátrányba kerülő Nyíregyháza ellen az élvonal 14. fordulójának zárómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
Diósgyőri VTK – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 6500 néző. Játékvezető: Kassai
DVTK: Antal B. – Huszics, Kádár, W. Alves, Okuka – Bacsa (Grumics, 35.), Elek Á., Egerszegi (Takács T., 58.), Gosztonyi (Jenner, 78.) – Griffiths, Marjanovics. Edző: Tomiszlav Szivics
Nyíregyháza: Balogh J. – Nagy Z., Szokol, Jánvári, Törtei – Fodor F., Abdourman (Huszák, 76.) – Kosztics, Pekár, Koller (Molnár M., 57.) – Pákolicz (Gengeliczki, 50.). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Griffiths (55.), Marjanovics (75.), illetve Pákolicz (18.)
Kiállítva: Nagy Z. (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Stílszerűen vasárnap estére maradt az élvonal 14. fordulójának slusszpoénja, a Diósgyőr–Nyíregyháza keleti derbi, amelynek a szurkolók – az országos bojkottra fittyet hányva – szerencsére ezúttal is megadták a módját, ezért kiváló hangulat fogadta a csapatokat. A hazaiaknak a dobogóra kerüléshez, a vendégeknek pedig a bennmaradáshoz kellettek a pontok.

A várakozásoknak megfelelően jó iramban kezdődött a rangadó, amelynek már az első negyedórája is több lehetőséget hozott. Aztán a 18. percben egy távoli nyíregyházi szabadrúgás után Nagy Zoltán középre passzolta a labdát, az őrizetlenül hagyott Pákolicz pedig a hálóba lőtt (0-1). A túloldalon Gosztonyi szögletéről Griffiths csupán néhány centivel maradt le a kapu előtt. A 25. percben Huszics eladta a labdát a saját térfelén, de Pákolicz Dávid nem indult meg a kapu felé a labdával, érthetetlenül tétovázott, így odalett a hatalmas lehetőség. Két perccel később egy szöglet után Kádár Tamás fejese arasznyival elkerülte a kapufát.

Bacsa Patrik háromszor is a földre került néhány percen belül, de Kassai Viktor egyik alkalommal sem látott szabálytalanságot, pedig a harmadik eset után le kellett cserélni. A 34. percben Balogh János egy kirúgás során izomból fejbe rúgta Griffiths-et. A folytatásban megmaradt a diósgyőri fölény, de komoly helyzetekkel nem párosult.

A szünet után Nagy Zoltán kezezésért megkapta második sárga lapját, tehát a DVTK emberelőnybe került. Az 55. percben Kosztics remek lövése suhant el a kapufa mellett. Öt perccel később góllá érett a létszámfölényben futballozó Diósgyőr fölénye: egy remek beívelést Griffiths fejelt a hálóba – Balogh János elég rosszul mozdult ki a kapuból (1-1). A 64. percben a vezetést is megszerezhette volna a hazaiak légiósa, de Okuka pontos beadását nem találta el jól. A másik oldalon Molnár Marcell tört kapura, de Kádár Tamás utolérte és szerelni tudta.

Marjanovics nagy lövését Balogh védte, majd Griffiths lőtt az oldalhálóba. A 72. percben Grumics kísérletét Balogh szögletre mentette, aztán Griffiths fejesét kellett vetődve védenie. A 75. percben Marjanovics 17 méterről a hálóba lőtt – a nyíregyházi kapus ezúttal tehetetlen volt, mert valakin megpattant a labda (2-1). A 85. percben Elek Ákos lőtt a kapufa mellé. Öt perccel később Takács Tamás közeli lövését Balogh kiütötte, az ellenakció végén Molnár Marcell lövése olyan gyenge volt, hogy alig gurult el Antal Botond kezei közé.

A nyíregyháziak talán ki tudták volna húzni egygólos előnyben a második félidőt, talán nem, de ez csupán elméleti felvetés, hiszen a kiállítás eldöntötte a meccset a hazaiak javára.

– A múlt héten azt mondtam: szomorú vagyok, mert kevés néző van a Nyíregyháza meccsein. A mai rangadó a régi időket idézte, mert mindkét részről fantasztikus volt a hangulat, igazi futballhangulat fogadta a csapatokat – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Nagy Sándor, a Diósgyőr és a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa. – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, nem nagyon voltak helyzetek, de egy rögzített szituációt követően megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. A diósgyőriek előtt nem igazán adódtak lehetőségek. A DVTK második félidői mindig nagyon erősek. A kiállítás biztosan befolyásolta a meccset, ám a vendégeknek is volt tartása. A döntetlennek jobban örültem volna, de ha igazságos akarok lenni, akkor bevallom, hogy a második felvonás alapján megérdemelte a győzelmet a házigazda. Balogh János nagy bravúrokat mutatott be Grumics és Griffiths lövése után is, miközben a Nyíregyházának voltak időszakai, amikor a térfélről sem nagyon tudott kimozdulni.

Olvasói sztorik