NB I

Döntetlenre áll a DVTK–Szpari

Viszont az elmúlt tíz évben csupán egyszer tudta legyőzni a Diósgyőr a Nyíregyházát az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Igazi rangadóval zárul az élvonal 14. fordulója. Vasárnap kora este a Diósgyőr a Nyíregyháza Spartacust fogadja. A hazaiak 23 ponttal az ötödik helyen álltak a forduló előtt, míg a Szpari 11 ponttal éppen csak elkerüli a kiesőzónát.

Azonban a két csapat formája – a DVTK négy meccse nyeretlen az élvonalban, míg a Nyíregyháza négy elveszített bajnoki után nyert ismét – szoros csatát vetít előre, csakúgy, mint az elmúlt tíz évben mutatott egymás elleni eredményeik.

Az NB I-ben a Szparié az elmúlt évtized

A két együttes az elmúlt tíz évben találkozott egymással az élvonalban, a másodosztályban és a Ligakupában is. Összesen 16 tétmeccset játszottak, amelyből ötöt nyert a Nyíregyháza, ötöt a Diósgyőr, és hat végződött döntetlennel. A Ligakupában teljesen kiegyenlített a mérleg: a csapatok két-két meccset nyertek egymás ellen, kétszer pedig döntetlen lett a vége.

A legutóbbi igazán komoly téttel is bíró rangadóra még az NB II-ben került sor közöttük. A 2010–2011-es idény Keleti-csoportjában a félidőben még a Nyíregyháza állt az élen úgy, hogy egyetlen vereségét (1-2) éppen Diósgyőrben szenvedte el. A két csapat között hét pont volt a különbség 15 fordulót követően, de a 22. fordulóban már úgy csaptak össze Nyíregyházán, hogy a DVTK volt az első, és szintén 47 pontot gyűjtve a Szpari már csak második helyen állt. Azt a rangadót is a borsodiak nyerték 3-2-re, és ezután már nem is adták ki kezükből az első helyet, így elsőként jutottak fel az élvonalba – a Nyíregyháza végül két ponttal a második helyről is lecsúszott, így maradt a másodosztályban.

Az akkori rangadót mindkét fél fokozott hangulatban várta:

Az említett találkozókon túl nyolcszor mérkőzött az élvonalban a két fél az elmúlt tíz szezonban: a Nyíregyháza van fölényben, a DVTK csupán egyetlen meccset tudott megnyerni. A három Szpari-győzelmen túl négy döntetlen áll még a csapatok neve mellett. A legutóbbi élvonalbeli találkozójukat a Nyíregyháza nyerte, ráadásul Miskolcról vitte el a három pontot egy 1-0-s sikerrel 2010 májusában. Érdekesség, hogy ez a meccs szerepel a hazai bundaügy vádiratában. Akkor a szezon végén mindkét csapat búcsúzott az élvonaltól. A Diósgyőr az NB I-ben utoljára 2009 tavaszán győzte le riválisát (1-0). A pont nélkül távozó vendégcsapatot pokoli hangulat köszöntötte akkor:

Legutóbbi 13 találkozójukból csupán a három hete lejátszott Ligakupa-meccsen nem született gól, ezt megelőzően 2007 szeptemberében játszottak egymással gól nélküli döntetlent. A szurkolókra azonban akkor sem lehetett panasz, végig kiváló hangulat kísérte az NB I-es diósgyőri találkozót.

Olvasói sztorik