NB I

Bizonyította, hogy a kezdőben a helye

Völgyi Dániel nagyon boldog, amiért góllal és gólpasszal tudott hozzájárulni a Haladás elleni győzelemhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO vasárnap este 2-0-s győzelmet aratott a Szombathelyi Haladás otthonában. A vendégeknek nagy szükségük volt a három pontra, hiszen legutóbb szeptember 20-án tudtak győzni bajnoki meccsen. Nagy szerepe volt a Hali elleni sikerben a kezdőcsapatba másfél hónap után visszakerülő Völgyi Dánielnek, aki gólpasszal, és egy szögletből betekert találattal hálálta meg a bizalmat. A Rangadó.hu megkereste a kiváló rúgótechnikájú balhátvédet, aki szokatlan góljáról és a szombathelyi összecsapásról is beszélt.

– Végig mi uraltuk a játékot, főleg az első félidőben. Szerencsére két gólt is tudtunk rúgni, de több lehetőségünk is volt. Azt gondolom, hogy a középső középpályásaink nagyon jól megszűrték az ellenfél támadásait, ott jól át tudtunk rajtuk menni. A második félidőben is mi domináltunk, volt egy negyedóra talán, amikor a Haladás kicsit összeszedte magát, de azt gondolom, nem forgott veszélyben a győzelmünk. Belülről én így éreztem már az első percektől kezdve – kezdte Völgyi Dániel.

– Gólpasszal és góllal tért vissza a kezdőcsapatba. Sokkal jobbat nem is remélhetett…
– Úgy éreztem, most már rászolgáltam arra, hogy visszakerüljek a csapatba. A Ligakupa-meccseken is bizonyítottam, hogy helyem van a kezdő-tizenegyben. Nagyon boldog voltam, hogy gólpasszal és góllal tudtam hozzájárulni a győzelemhez, de ez a csapat érdeme is. Mindenki jól küzdött, és remekül állt hozzá az egész meccshez. Igaz, ez elmondható az előző hetekről is.

– Hogyan emlékszik vissza a szöglet után született találatára?
– Őszintén bevallva, be akartam adni a labdát, egy szögletvariáció volt megbeszélve. Láttam azt is, hogy Rózsa egy kicsit kint áll a kapujából. A rövidre is akartam belőni a labdát, és szerencsére úgy sikerült, hogy nagyobbat tudtam csavarni a labdába, és Rózsa már csak belülről tudta kiszedni. Kritikát azért talán nem fogok kapni, amiért nem a rövidre adtam be, hanem gól lett belőle…

– Mit gondol, öngól volt, vagy jogosan ítélték önnek?
– Én is, és a többiek is úgy látták, hogy már belülről szedte ki, illetve ütötte még beljebb a labdát. Nem tudom, hogy pontosan hogyan történt, és az alapvonali asszisztens miképp látta. Meglepődtem, hogy miért nem kifele ütötte a labdát, ha bent is volt, de ezzel már nem foglalkozom. Örülök, hogy szögletből be tudtam találni.

– Hosszú idő után tudtak ismét nyerni a bajnokságban, és ezzel a sikerrel talán kilábalnak a gödörből…
– Nagyon remélem, hogy most már felfelé fog ívelni a csapat. A játékunk hetek óta jó volt, de rossz passzban voltunk. A döntetlenekkel nem mentünk semmire, és olyan is volt sajnos, hogy kikaptunk. Remélem, hogy most már nyerni fogjuk a mérkőzéseket, és azon a helyen leszünk, ahol a Győri ETO-nak lennie kell.

– Szerdán a Magyar Kupában a Gyirmóttal találkoznak. Mire számít az NB II listavezetője ellen?
– Biztosan nem lesz egyszerű, nyeregetik sorban a meccseiket, és az első helyen állnak. Nehéz meccs lesz, nehéz talajon. Két-három héttel ezelőtt ott játszottunk a Ligakupában, és akkor is nagyon nehéz volt a talaj. A Magyar Kupa nagyon fontos nekünk, meg akarjuk nyerni mindenképpen. Gyirmóton tovább kell jutnunk még akkor is, ha nagyon jól szerepelnek a másodosztályban. Bármilyen csapattal is állunk fel, biztos vagyok benne, hogy aki pályára lép, az száz százalékot fog nyújtani. Küzdős mérkőzésre számítok, de bízom benne, hogy tovább tudunk jutni a legjobb nyolcba – mondta Völgyi Dániel.

Olvasói sztorik