NB I

Szombathelyen nem egyszerű nyerni

Lang Ádám szerint nem szabad, hogy Horváth Ferenc eltiltása befolyásolja a Haladás elleni teljesítményüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán a hetedik fordulóból pótolt mérkőzésen 1-1-et játszott Kecskeméten a Győri ETO, amely 11 mérkőzés után a várakozásokkal ellentétben csupán a tabella kilencedik helyén áll. A győriek utoljára szeptember 20-án, Nyíregyházán tudtak nyerni, azóta két vereség és két döntetlen a mérlegük. Vasárnap Szombathelyre látogatnak, ahol az edzőváltáson átesett Haladás vendégeként javíthatnak, és ahol Horváth Ferenc eltiltás miatt csak a lelátóról nézheti a találkozót. A Győr 21 éves védője, Lang Ádám a hétvégi várakozásairól és a szerdai, Kecskemét elleni döntetlenről is beszélt a Rangadó.hu érdeklődésére.

– Az időjárási körülmények talán picit megint beleszóltak, nehéz talajú pályán mérkőztünk. Az elmúlt meccsekhez képest ezúttal kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani, és inkább a küzdelem dominált. Azonban így is megvoltak a lehetőségeink, amelyeket ismét elszalasztottunk. Megszereztük a vezetést, az ellenfél pedig egy büntetőből egyenlített. Ezenkívül helyzete sem nagyon volt a Kecskemétnek, úgyhogy ez megint egy szerencsétlen meccs volt a mi szempontunkból – kezdte Láng Ádám.

– Akkor ismét a már sokat emlegetett kihagyott helyzetek miatt nem sikerült megkaparintani a három pontot?
– Aki látja a meccseinket, az észreveheti, hogy ezek hiányoznak. Úgy érzem, dominálunk a mérkőzéseken, próbáljuk tartani a labdát, és mi alakítunk ki lehetőségeket, de ezeket mostanában nem nagyon rúgjuk be. Az ellenfél pedig valahogy eljut a kapunkig, és valahogy mindig betalál. Vagy eléjük pattan a labda, vagy úgy, hogy az nekik kedvező. Ezt tudom a számlára írni, egyszerűen szerencsénk sincs.

– Mi lehet erre a gyógyír?
– Ha ezt tudnám, akkor nagyon nagy zseni lennék. Dolgoznunk kell tovább, sokkal jobban oda kell figyelnünk ezekre a dolgokra, és akkor vissza lehet fordítani magunk mellé a szerencsét. Hétről-hétre keményen dolgozunk, és próbáljuk kijavítani ezeket a dolgokat.

– Vasárnap a Haladás otthonába látogatnak. Mire számít a szombathelyiek ellen?
– A Haladás hiába szerepel idén gyengébben, az elmúlt években már megszokhattuk, hogy Szombathelyen nagyon nem egyszerű nyerni. Ezúttal sem mondhatom, hogy a legjobb talajú pályán játszhatunk, és ha az időjárás úgy alakul, hogy esőzés lesz, akkor megint egy küzdelmes találkozóra van kilátás, amelyen nem feltétlenül számít majd, hogy ki milyen technikai tudással rendelkezik.

– A Haladásnál történt edzőváltás megnehezítheti a dolgukat?
– Mindenki máshogy dolgoz fel egy edzőváltást. Én arra számítok, amit eddig is láthattunk a Haladástól. Mindenféleképpen nehéz lesz nyerni, de természetesen a három pontért megyünk. Nem is lehet más célunk, a hátralévő mérkőzéseket egytől egyig meg szeretnénk nyerni. Eddig is erre törekedtünk, de sajnos nem jött össze.

– Mekkora hátrány, hogy Horváth Ferenc nem lehet ott a kispadon? Mennyire befolyásolhatja a vezetőedző hiánya a csapat teljesítményét?
– Nem szabad, hogy befolyásolja. Természetesen jó, ha ott van a kispadon a vezetőedző, de előtte a szakmai stábnak minden taktikai utasítást részletesen el fog mondani, és tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk.

Olvasói sztorik