NB I

„Ez sem sárga b.meg?”

Horváth Ferenc vezetőedző furcsállja az eltiltását, és hiányolja az egyenlő mércét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén egy bajnoki mérkőzésre eltiltotta Horváth Ferencet, a Győri ETO FC vezetőedzőjét. A tréner tehát nem ülhet le a kispadra a vasárnapi, Haladás elleni meccsen, és az öltözőbe sem mehet be. Horváthot azután büntették meg, mert szerdán, a Kecskemét elleni összecsapás hajrájában a lelátóra küldte a játékvezető.

– Természetesen tiszteletben tartom a fegyelmi bizottság döntését, ugyanakkor nagyon furcsának találom, hogy amit mondtam, azért eltiltást kaptam, mert ha egyenlő mérce szerint ítélnének ebben az esetben, akkor nemhogy az NB I-ben, az összes többi osztályban sem ülne egyetlen edző sem a kispadon – nyilatkozta a szakember az ETO honlapjának.

A tréner azt is elmesélte, miért küldtek el végül a kispadtól. Az egyik kecskeméti játékos hátulról, a szabályos szerelés minden esélye nélkül eltalálta Girogi Kviliataia bokáját…

– Durva belépő volt, sérülés is lehetett volna, így megkérdeztem tőle, valóban nem a legirodalmibb stílusban, hogy: „Ez sem sárga b.meg?” Erre elküldött a padtól a játékvezető – ez szerepel egyébként a mérkőzés jegyzőkönyvében is. Sajnos nincs olyan sok néző és nincs olyan fergeteges szurkolás a magyar bajnokikon, hogy akár a tévéközvetítés alatt ne lehetne ugyanezt hallani a játék hevében bárkitől, egy mérkőzésen nem is egyszer. Talán Garami Józsi bácsi az egyetlen, aki nyugodtabban nézi a mérkőzést, de az összes külföldi edző, aki itt van az angol, a szerb, az olasz és a német nyelv néhány szavával is hamar megtanít bennünket – mondta Horváth Ferenc.

Olvasói sztorik