NB I

Priskin: „Több gólom lehetne a bajnokságban”

A válogatott csatár továbbra is külföldre vágyik; a finnek elleni selejtezővel kapcsolatban optimista.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyelőre a tabella középmezőnyében tanyázik a Győri ETO, amely az élvonal 11. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén gól nélküli döntetlent játszott az Újpest ellen, szerdán pedig a Kecskemét otthonában pótolja a heves esőzés miatt korábban félbeszakadt meccset. A tavalyi arany-, illetve a tavaszi ezüstérem kötelezi a kisalföldieket, akiknél a lemondott Horváth Ferenc vezetőedzőt marasztalták és megerősítették posztján.

Egyelőre a külföldről hazatért válogatott csatár, a Dárdai Pál által meghívott Priskin Tamás sem jelent számottevő segítséget régi-új klubjának, vasárnap például csak csereként kapott lehetőséget. A 28 éves játékos a DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában

– Amikor hazatért, milyen őszt képzelt el, és ehhez képest hol tart az ETO?
– Megmondom őszintén, teljesen mást képzeltem el, de úgy érzem, nem csak én, hanem az egész csapat. Sajnos nem ott tartunk, amit kitűztünk célul a bajnokság előtt. Nem tudom, mi lehet az oka, de bízom benne, hogy a folytatás szebb és jobb lesz – kezdte Priskin Tamás.

– Pedig a bajnokság nem indult rosszul győri szempontból, de mi az, ami megtört?
– Az volt az egyik legjobb probléma, hogy mérkőzésről mérkőzésre jól játszottunk, de sajnos nem tudtunk nyerni. Emiatt egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, utána sem sikerült begyűjtenünk a három pontokat, és úgy érzem, emiatt görcsössé is vált a csapat. Bízom benne, hogy mihamarabb kikerülünk ebből, és folytatni tudjuk majd a jó szereplést.

– Az Újpest elleni nulla-nulla miatt dühösek voltak?
– Természetesen az összes mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy megszerezzük a három pontot, sajnos ez vasárnap nem sikerült. Úgy érzem, helyenként jól játszottunk, védekezésben hoztuk az elvárt teljesítményt, nem volt helyzete az ellenfélnek, de sajnos mi pedig nem tudtuk berúgni a helyzeteinket, úgyhogy kénytelenek voltunk elkönyvelni ezt az egy pontot.

– Horváth Ferenc megmondta, miért maradt ki a kezdőből, és miért csak csereként küldte pályára?
– A meccs előtt szólt, hogy nem fogok kezdőként pályára lépni. Azt mondta, hogy most mást szeretne kipróbálni. Természetesen ezt tudomásul vettem és próbáltam a tőlem telhető legtöbbet hozzátenni a csapat játékához. Sajnos nekem sem sikerült betalálnom, emiatt kicsit bosszús vagyok, de elfogadtam az edző döntését és tovább dolgozom.

– A hullámzó teljesítménybe esetleg még benne van az edzőváltás? Horváth Ferenc taktikai elképzeléseit, stílusát még tanulnia kell a keretnek?
– Szerintem ilyesminek már nem szabadna lennie, hiszen lassan már egy éve van itt, hosszú idő eltelt, az előző télen vette át a csapatot. Természetesen azért kell idő, mert új játékosok is szerepelnek most már a keretben, amit az edzőnek össze kell raknia. Ehhez is kell idő, nem mondom, hogy nem. Úgy érzem, jó lesz ennek a vége, csak már nagyon várjuk, hogy tényleg összerázódjunk, és sikerüljön egy olyan eredményt elérnünk, ahonnan majd a csapat el tud indulni felfelé.

– A dobogóról még nem tettek le?
– Úgy érzem, hogy nem is szabad, a kitűzött célt el kell érni, és a csapat dolgozni is fog érte keményen. Nagyon szurkolok a csapatnak, személy szerint magamnak is, és nagyon remélem, hogy el tudjuk érni a célunkat.

– A vasárnapival ellentétben ön maximálisan alapembernek számít a csapatban. Az eddigi teljesítményével mennyire elégedett?
– A játék szempontjából nem vagyok elégedetlen, a gólok számával egy picit igen. Több gólom lehetne a bajnokságban, de próbálok megtenni mindent, és keményebben fogok dolgozni a jövőben, hogy ez jobb legyen, és a csapatnak is tudjak segíteni.

– Megállapodott Győrben, végleg, vagy legalábbis hosszabb távon szeretne maradni, vagy szívesen megpróbálná újra külföldön?
– Ha lenne olyan lehetőség, ami kedvező lenne nekem és a klub számára is, akkor természetesen újra belevágnák a légiós-életbe, de erről korai beszélni, mert sajnos még semmilyen lehetőség nincs, amiről beszélni tudnék, de ha így alakulna, akkor nem zárkóznék el semmitől.

– A Dárdai-féle válogatottal kapcsolatban milyen megérzései és meglátásai vannak?
– Nagyon örülök, hogy ott lehettem az elmúlt két mérkőzésen, és annak is, hogy Dárdai Pál lett a szövetségi kapitány. Nagyon jól éreztem magam, és úgy érzem, a maximális célt elértük. Sikerült Romániában egy pontot szereznünk, Feröer-szigeteken pedig begyűjtöttük a három pontot, ami a legfontosabb, úgyhogy tényleg örömteli volt.

– A válogatottban csereként és kezdőként is szívesen játszik? Bármelyik szerepet elfogadja?
– Természetesen! A legjobb lenne kezdőként játszani, de az a legfontosabb, hogy akár kezdőként, akár csereként játszom, hozzá tudjak tenni a játékhoz, és segíteni tudjam a csapatot. Az elmúlt két mérkőzésen csereként kaptam lehetőséget, aminek nagyon örülök. Bízom benne, hogy a jövőben is ott lehetek a keretben, ami nagyon fontos számomra.

– Dárdai Pálért nagyon lelkesednek a kerettagok. Miért tartják egyöntetűen ilyen jó döntésnek?
– Nagyon pozitív ember, és át tudja adni azt a tapasztalatot, és azt a kisugárzást, amivel rendelkezik, és amit külföldön tanult. Még keveset dolgoztunk együtt, de úgy érzem, ezt már sikerült nagy részben átadnia a csapatnak. Nagyon sok játékos átvette, és látható volt – legalábbis én láttam – az edzéseken és a mérkőzéseken is.

– Mondott vagy mutatott-e olyan meglepőt, amit itthon hiányol, vagy nem látott a magyar edzőktől?
– Igazándiból nem volt semmi különös, csak a kisugárzása és a tapasztalata. Edzés közben is vannak dolgok, amikben segít, ha valami nem úgy sül el. Most nem tudnék kiemelni semmit, de összességében nagyon pozitívan hatott, nem csak rám, hanem az egész csapatra.

– Mit vár a Finnország elleni, novemberi mérkőzéstől?
– Erről még korai lenne beszélni, mert mindenki visszatért a klubjához. A finnek elleni mérkőzés egy pénteki napon lesz, úgyhogy lesz egy hetünk a felkészülésre. Úgy érzem, Dárdai Pál fel fog készíteni minket teljes mértékben. Az egyetlen elfogadható dolog az lenne, ha megvernénk a finneket. Ebben bízom, és úgy érzem, sikerülni is fog.

– Mi kell ahhoz, hogy a magyar válogatott tétmérkőzésen úgy tudjon teljesíteni, mint a spanyolokat megverő szlovákok?
– Én is néztem őket, az elmúlt három meccsüket megnyerték, nem is rossz ellenfelekkel szemben, ugye az egyik Spanyolország volt, illetve Ukrajna idegenben. Tényleg elképesztő, amit műveltek, meg is van az esélyük a továbbjutásra. Nehéz lenne megmondani, mi kell ahhoz, hogy eljussunk erre a szintre. Ha megnézzük a keretüket, akkor látjuk, hogy nagyon sok olyan játékosuk van, aki külföldön szerepel, és nem is rossz bajnokságokban. Hétről-hétre játszanak, úgyhogy szerintem ez lehet az egyik kulcs.

Olvasói sztorik