NB I

Csábi József a Honvéd edzője

Hétfőn távozott Nyíregyházáról, vasárnap délelőtt pedig már kinevezték régi-új klubjánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Nagyon remélem, hogy leszek én még a Honvéd vezetőedzője vagy pályaedzője. Szorítok továbbra is a csapatnak, és figyelemmel fogom kísérni, hiszen nagyon sok szállal kötődöm Kispesthez – ezekkel a szavakkal búcsúzott 2010 nyarán Csábi József a Honvédtól, aki a klub honlapjának beszámolója szerint négy év után újra Kispesten dolgozik.

Csábi játékosként kilenc, edzőként három évig szolgálta a kispesti klubot. Játékosként három bajnoki címet (1989, 1991, 1993) és egy Magyar Kupa-győzelmet (1989) szerzett. Összesen 191 bajnoki mérkőzést játszott Kispesten. A BEK-ben kilenc alkalommal lépett pályára. 1993 és 1995 között tízszer volt válogatott. Visszavonulása után az edzői mesterségre adta a fejét.

Dolgozott a többi között Szolnokon, Rákospalotán és a Vasasnál is. 2007-től a Honvéd NB III-as csapatát irányította. 2008 nyarától a felnőtt csapat pályaedzője, majd 2010 őszétől a magyar válogatott pályaedzője lett. 2013 őszén, Egervári Sándor lemondása után egy meccs erejéig a szövetségi kapitányi tisztséget is betöltötte. Legutóbb a Nyíregyháza vezetőedzője volt. Csábi Józsefet szombat délelőtt már be is mutatták a csapatnak, a mai edzést már ő tartja.

Az olasz Pietro Vierchowod munkáját október 6-án köszönték meg a Honvédnál, azóta a Magyar Futball Akadémia holland szakmai igazgatója, Jasper Aderianus de Muijnck irányította a felnőtt csapatot is.

Olvasói sztorik