NB I

Menesztették a Honvéd edzőjét

Pietro Vierchowod távozik a gyengélkedő kispestiektől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„A mai napon a Budapest Honvéd FC megszüntette Pietro Vierchowod vezetőedző szerződését. Az új vezetőedző megérkezéséig Jasper Adrianus de Muijnck fogja Simon Miklós segítségével vezetni a Budapest Honvéd első csapatát. Az új vezetőedző nevét hamarosan nyilvánosságra hozzuk” – áll a klub honlapján megjelentetett közleményben.

A játékosként világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes és olasz bajnok Vierchowod idén nyáron érkezett Kispestre, de a csapat a bajnoki szezon harmadánál, tíz forduló elteltével csak a 11. helyen áll három győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel. Legutóbb szombaton a címvédő Debrecen otthonában kaptak ki 4-0-ra.

– Amikor intézkedek, sosem a múltból, hanem a jövőből indulok ki. Pietro Vierchowod, aki egy nagyon keményen dolgozó, szimpatikus ember, két feladatot kapott. Az egyik a nemzetközi szereplés elérése, a másik a fiatalok beépítése a csapatba. Hogy az első feladat hogyan áll, azt a tabella megtekintése megmutatja, hogy a második hogyan áll, azt a fiatalok által az elmúlt tíz fordulóban a küzdőtéren töltött percek árulják el. Nem láttam, hogy a jövőben azok a feladatok, amiket a vezetőedzőnek kiszabtam, teljesülni fognak, ezért úgy gondolom, hogy helyes a csere. A vezetőedzőnk Jasper Adrianus de Muijnck, a segítője Simon Miklós lesz, ameddig az új szakmai vezető meg nem érkezik – nyilatkozta a klub honlapján George F. Hemingway klubtulajdonos.

Pietro Vierchowod is kifejtette álláspontját a történtekkel kapcsolatban. Az olasz tréner nem szerénykedett, Gianluca Di Marzio honlapjánnemes egyszerűséggel kijelentette: „Csodát tettem, de nem értékelték”.

– Igaz, hogy szombaton négy-nullra kikaptunk Debrecenben, de rögtön a meccs után az elnök azt mondta, hogy elégedett, és kétezer-hat óta nem látta ilyen jól játszani a Honvédot – kezdte a menesztett Vierchowod. – A csapat nagyon szerény, de igazi csodát tettünk. Háromezer eurós fizetési plafon van a klubnál, ez nagyon alacsony, ha figyelembe vesszük, hogy a legjobb magyar kluboknál nyolc-tízezres havi bérek is előfordulnak. A tabella középmezőnyéhez tartoztunk, és a legtöbb negatív eredmény csak a balszerencse miatt következett be. A kupában még versenyben voltunk, a megnyerése Európa Liga-indulást jelentett volna.

George F. Hemingway tulajdonosról elmondta, hogy rendkívül szeszélyes karakter, aki nem sokat tud a futball világáról, ráadásul rossz szemmel néznek a külföldiekre. A különböző nemzetiségű játékosok között probléma van az öltözőben, a spanyolok, az afrikaiak, az olaszok és a magyarok mind elkülönültek egymástól, ami megnehezítette az edző dolgát.

– Azonnal megsérült Daud, aki fontos játékos volt számunkra. Sok sérülés jellemezte a szezont, és gyakorlatilag nem tudtunk megfelelő középcsatárt találni. Megpróbáltam néhány játékost odavinni, de nem volt rá lehetőség. Érkezésem óta csodákat kellett tennem a csapattal – mondta végül Vierchowod.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik