NB I

Kondás várja a szurkolókat

A DVSC vezetőedzőjét boldoggá tenné, ha vasárnap telt ház előtt játszhatnának a Ferencvárossal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nemzetközi kupameccsek kudarca miatt rosszul kezdte az őszt az élvonalban a bajnoki címvédő Debrecen, amelynek gyengélkedésében fordulatot hozhat a hétvégi siker, hiszen Székesfehérváron győzték le 2-1-re a listavezető Videotont a 11. fordulóban. Egyelőre csak a hetedik helyen áll a tabellán Kondás Elemér vezetőedző sérülésektől sújtott csapata. A mester A DigiSport televízió kedd reggeli műsorában elmondta: nagyon bízik benne, hogy a vasárnapi, Ferencváros elleni újabb rangadón megtelnek a Nagyerdei Stadion lelátói.

– Ez a Debrecen igazi arca?
– Úgy gondolom, hogy ennek kell lennie. Korábban is bizonyították már ezek a srácok, hogy tudnak futballozni. Sajnos voltak olyan mérkőzések, amelyeken nem úgy alakult a végeredmény, ahogy szerettük volna. Mondtuk annak idején, hogy kell idő, néhány hét ahhoz, hogy a csapat kijöjjön a gödörből, amibe belecsúszott. Úgy látom, megvan a kivezető út, nagyon szépen jön ki a csapat, sőt úgy érzem, már ki is jöttünk ebből a kis hullámvölgyből – kezdte Kondás Elemér.

– Mi volt a hullámvölgy oka?
– Egyértelműen lelki dolgokra volt visszavezethető. Megpróbáltuk feltárni a problémákat, utána pedig elkezdtük az orvoslását. Ez úgy sikerült, hogy a csapat mostanra már teljesen rendben van.

– Győzni mentek Székesfehérvárral, vagy a döntetlent is nagy sikernek tartották volna?
– A mérkőzés előtt is nyilatkoztak, hogy úgy utazunk Székesfehérvárra, hogy szeretnénk nyerni, és megtörni a Videoton sorozatát. Nekünk ebben a helyzetben minden pontra, minden győzelemre, minden sikerre szükségünk van. Így indultunk el a találkozóra. A Videotonnal egyébként is mindig nagyon jó, szoros mérkőzést játszunk, és általában az utóbbi időben mi nyertünk ott.

– Szakmailag mivel készült ebben a helyzetben?
– Ismertük az ellenfelünket, vannak kreatív támadóik, a széleken pedig gyors embereik. Őket kellett kizárnunk, hogy ne adjunk nekik nagyon nagy területeket, mert akkor problémát okozhattak volna. Emellett szerettük volna a saját játékunkat játszani. Nem bunkerfocira készültünk, hanem két csatárt vonultattunk fel, a többi között azért is, mert ha nyerni akarunk, akkor gólt, gólokat kell lőnünk, ahhoz pedig szükség van olyan emberekre, akik tudnak is gólt szerezni. Ilyen elképzelésekkel indultunk neki a fehérvári túrának.

– Az összeállítás nyilván kényszerből is született, hiszen sérültek vannak rendesen…
– Igen, van néhány sérültünk, illetve volt eltiltottunk is Zsidai László személyében. Félig-meddig volt kényszer. Minden posztra megvannak az emberek, sajnos Sidibe hét közben megsérült, így rá nem tudtunk számítani, de így is három támadó szerepelt a keretben.

– Mit mondott a csapatnak a szünetben?
– Az első félidőben volt néhány hiba, azokon javítani kellett, erre hívtuk fel a játékosok figyelmét. Mindenkin érződött, hogy abszolút bízik a sikerben, annak ellenére is, hogy pont egy olyan gólt kaptunk, amire felkészültünk. Tudtuk, hogy nagy bedobás következik, tudtuk, hogy Juhász Roland fogja megjátszani, vagy legalábbis rá próbálják bejátszani a labdát. Sajnos meg tudta csúsztatni, az indulásnál Varga Józsefet lerántotta, ekkor előnyt tudott szerezni, megcsúsztatta a labdát, aztán Kovács István sajnos nagyon szépen berúgta. Ezeket a hibákat kellett kiküszöbölni és ugyanúgy bátor játékot kértünk a játékosoktól.

– Egy edző számára roppant bosszantó lehet, ha pontosan olyan helyzetből kap gólt a csapata, amire fel lehetett készülni, hiszen semmi váratlan nem volt benne.
– Igen, ez ilyenkor bosszantó tud lenni, mert egyértelműen tudtuk, megnéztük, hogy Szolnoki Roland nagyon nagyot dob, és az is egyértelmű volt, hogy Juhászt fogja megjátszani, mert ő az egyik legjobban fejelő játékos az élvonalban. Ez bosszantó volt számunkra, de általában a csapatok abból szoktak gólt kapni, amire felkészülnek, annak ellenére, hogy felkészülnek rá. Egy pici hiba elég, és megtörténik a baj.

– Vasárnap a Fradi következik odahaza. Győzelemre számít?
– Egyértelműen! Annak ellenére, hogy nem úgy jöttek az eredmények, mindenhol úgy léptünk pályára, hogy szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Pakson is végigtámadtuk a meccset, helyzeteink voltak, de sajnos nem tudtuk kihasználni azokat, és az utolsó percben egy jól eltalált lövéssel kikaptunk. Sehova nem úgy utazunk, és egyik mérkőzésre sem úgy készülünk, hogy jó az iksz, vagy csak ússzuk meg egy kisebb vereséggel. Mindegyikre úgy készülünk, hogy szeretnénk megnyerni, és ennek szellemében szoktunk játszani is.

– Pikáns mérkőzés, rangadó lesz, de milyen látogatottságra, mekkora közönségre számít?
– Tényleg rangadó lesz, és nagyon jó mérkőzéseket, jó hangulatú mérkőzéseket szoktunk játszani a Ferencvárossal. Bízom benne, hogy nagyon sokan ki fognak látogatni, annak ellenére, hogy a szurkolók felhívást tettek közzé. Számítok rá, hogy kijönnek, és érdekli az embereket ez a rangadó.

– Mi lehet ennek az áldatlan állapotnak a megoldása, feloldása?
– Valamilyen megoldást kellene keresni, mert a szurkolókkal együtt kell a futballt csinálni. Akkor van jó hangulat, akkor van varázsa egy mérkőzésnek, sokkal jobb teljesítményre sarkallja a játékosokat, ha nagyobb közönség előtt, buzdítás közepette játszhatnak. Az tud adni húsz-harminc százalék pluszenergiát, nem beszélve arról, hogy egy meccsnek sokkal másabb a hangulata, ha telt ház van, amit nekünk szerencsére sikerült tapasztalnunk az előző szezon végén a stadion megnyitása után, az Újpest, majd a Honvéd elleni mérkőzésen. Amikor húszezren vannak a stadionban, amikor zúg a lelátó, az egy csodálatos élmény, és extra energiát tud adni a játékosoknak. A labdarúgáshoz hozzátartoznak a szurkolók, mindenki, aki eddig is résztvevője volt. Nagyon örülnék annak, ha újra bemennének a stadionba és együtt élnénk meg az eredményeket.

– A hetedik helyen áll a DVSC, tizenöt pontra az elsőtől, hatra a harmadiktól. Mik a reális célkitűzések? A címvédés kizárt?
– Van még hátra bőven bajnoki forduló, bármi előfordulhat. Mi egyelőre arra törekszünk, hogy a következő mérkőzéseken a lehető legtöbb pontot begyűjtsük, aztán majd lesz időnk számolgatni. Nem szoktuk számolgatni, hogy hány pont kellene, mire lenne elég. Arra törekszünk, hogy ha már a csapat megtalálta a megfelelő utat, akkor minél több pontot begyűjtsünk, és majd meglátjuk a végén, hogy ez mire lesz elég. Egyértelmű, hogy a Magyar Kupában szeretnénk továbblépni a jövő héten, a bajnokságban pedig a minél több pont begyűjtése a cél.

Olvasói sztorik