NB I

Elég volt egy félidő a Fradinak

A Ferencváros az unalmas első felvonás után 3-0-ra győzött hazai pályán a Kaposvár ellen a harmadik fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három mérkőzés maradt szerdára a Ligakupa harmadik fordulójából. Az élvonalban remekül szereplő, a tabella második helyén álló MTK kora délután az NB II-ben sereghajtó, és egyedüliként nyeretlen Balmazújvárost fogadta a lebontás előtt álló Hidegkuti-stadionban. A fővárosi kék-fehérek az első játékrészben két szép gólt szereztek, úgyhogy nyugodtan mehettek a szünetre, és az sem veszélyeztette a győzelmüket, hogy a Balmaz a második játékrészben szépíteni tudott.

A Ligakupa F-csoportjában a Ferencváros kihasználta, hogy a Paks erejéből csak egy döntetlenre futotta a Zalaegerszeg ellen. A fővárosi együttes a felejthető első félidő után végül simán, 3-0-ra hozta a kötelezőt a Kaposvár ellen, és ezzel a csoport első helyéről várhatja a folytatást.

Az első negyedóra csak amolyan tapogatózás volt, egyik fél sem akart igazán futballozni. A gyönyörű stadion kongott az ürességtől, persze, ez nem mentség…

Érdekes jeleneteket láthattunk a pályán, ugyanis előbb Mateos, majd Lamah jelezte, hogy nem tudja folytatni a találkozót, izomproblémára hivatkoztak és le kellett cserélni őket. Az első valamirevaló helyzet a Fradi előtt adódott a 16. percben: Lauth lépett ki ziccerben, de Somodi mellett nem tudta elrúgni a labdát, a kapus szögletre mentett.

A 24. percben Böde 12 méterről kicsit jobbról lőtt, de Somodi ismét hárított. Lehetőségei voltak a Fradinak, de komoly gólhelyzetet a hátralévő időben nem sikerült kidolgoznia, így 0-0-s első félidő után vonulhattak a csapatok a szünetre. Az első félidőben elég halvány teljesítményt nyújtott mindkét együttes.

Thomas Doll vezetőedző komolyan elbeszélgethetett a játékosaival, mert teljesen más felfogásban jöttek ki az öltözőből és ennek a 49. percben meg is lett az eredménye: Popov Patrik – aki Lauthtot váltotta a félidőben – csapott le egy kiugratásra, egyet tolt a labdán és higgadtan a bal alsóba helyezett (1-0).

Négy percre rá egy szögletet követően Nalepa maradt üresen, aki a kapuba belsőzött. Ezzel a találattal a Ferencváros megduplázta az előnyét (2-0). A hatvanadik percben kisebb tűzijáték alakult ki a kaposvári kapu előtt: először Havojics lövését védte Somodi, majd az ismétlést is hárította. Egy percre rá Havojics 12 méteres lövését nagy bravúrral hárította a kaposváriak hálóőre.

A 68. percben Böde fejelt a kapufára egy beadást, a kipattanót Popov gyűjtötte be és Bödéhez passzolta, aki a kapu közepébe helyezte a labdát. Rengeteget változott a fővárosiak játéka az első félidőhöz képest (3-0). A harmadik Ferencváros-gól után ismét leült a játék és jobbára a középpályán folyt a küzdelem. Komoly helyzet már nem volt a mérkőzésen. A Fradi a második félidő alapján teljesen megérdemelte a győzelmet.

– Az első félidőben rosszul játszottunk, de a második félidőben sikerült jó teljesítményt nyújtani – mondta az FTC honlapján Thomas Doll. – Ez a meccs fontos volt a fiatalok számára, akik velünk készülhettek, és lehetőséget kaptak a bizonyításra. Ők egyelőre a Ligakupában kaphatnak több szerepet, de ha megfelelő teljesítményt nyújtanak és felhívják magukra a figyelmet, akkor egyre komolyabban számolunk velük. A Kaposvár elleni meccs keserűsége, hogy két játékosunk megsérült, illetve, hogy páran nem megfelelő teljesítményt nyújtottak.

Ligakupa, 3. forduló

C-csoport

MTK – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)

Hidegkuti-stadion, játékvezető: Takács T.

MTK: Groppioni (Abu, 56.) – Baki (Nagy T., 66.), Kelemen, Poór, Deutsch – Vass Á, Hajdú Á., Kanta J. (Thiam, a szünetben) – Vass P. (Sergio, a szünetben), Hrepka, Csiki (Torghelle, 71.). Edző: Garami József

Balmazújváros: Perger (Mester, 78.) – Szatmári, Bokros T. (Andorkó, a szünetben), Papp F., Németh Á. (Vachtler, a szünetben) – Kondás K., Sigér, Reznek (Kis N., a szünetben), Pintér N. – Angyal N. (Batizi-Pócsi, a szünetben), Kállai. Edző: Szabó János

Gólszerzők: Hajdú Á. (17.) Hrepka (32.), illetve Pintér N. (70.)

Az állás: 1. Dunaújváros 7 pont, 2. MTK 6 pont, 3. Mezőkövesd 3 pont, 4. Balmazújváros 1 pont

D-csoport

Bp. Honvéd – Gyirmót FC 4-0 (3-0)

Bozsik-stadion, játékvezető: Kovács J. Z.

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics (Kosznics, a szünetben), Alcibiade, Baráth (Portilla, 58.) – Vécsei, Gazdag (Koszta, 58.), Hidi (Nagy G., 76.), Czár – Bobál G. (Traoré, a szünetben), Youla. Edző: Jasper Adrianus De Muijnck

Gyirmót: Deli – Sós, Balog Z., Csemer (Kiss M., a szünetben), Présinger – Farkas M. (Molnár M., 49.), Paku (Magasföldi, 54.) – Kákonyi, Kollár (Beliczky, 60.), Fekete Sz. – Tóth N. (Oross, 76.). Edző: Sisa Tibor

Gólszerzők: Youla (12., 38., 68.), Bobál G. (34.)

Az állás: 1. Honvéd 7 pont (14-6), 2. Győr 7 pont (11-5), 3. Csákvár 1 pont (5-12), 4. Gyirmót 1 pont (2-9)

F-csoport

Ferencváros – Kaposvári Rákóczi 3-0 (0-0)

Groupama Aréna, játékvezető: Magy G.

MTK: Jova – Bosnjak, Nalepa, Mateos (Batik, 15.), Dilaver (Nagy Á., 62.) – Haris (Valencsik, 76.), Nagy D. – Havojic, Böde, Lamah (Somalia, 21.) – Lauth (Popov Patrik, 46.)
Edző: Thomas Doll

Kaposvár: Somodi – Lakatos, Bank, Király V., Kovács O. (Nagy K., 59.) – Hadaró, Kozics, Kiss M., Albert Á. (Hampuk, 72.) – Dominic (Karacs, 69.), Kovács T.
Edző: Márton Gábor

Gólszerzők: Popov (49.) Nalepa (53.), Böde (67.)

Az állás: 1. Ferencváros 7 pont, 2. Paks 5 pont, 3. Zalaegerszeg 4 pont, 4. Kaposvár 0 pont

Kedden játszották

A-csoport

Ceglédi VSE – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 2-1 (2-1)

Diósgyőri VTK – Nyíregyháza Spartacus FC 3-0 (3-0)

Az állás: 1. Diósgyőr 6 pont (8-5), 2. Nyíregyháza 6 pont (5-3), 3. Cegléd 6 pont (6-5), 4. Szolnok 0 pont

B-csoport

Békéscsaba 1912 Előre FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-0 (2-0)

Kecskeméti TE – Debreceni VSC-TEVA 0-2 (0-1)

Az állás: 1. Békéscsaba 6 pont, 2. Debrecen 4 pont (5-4), 3. Kecskemét 4 pont (3-4), 4. Szeged-Grosics 2 pont

C-csoport

Mezőkövesd-Zsóry FC – Dunaújváros PASE 0-4 (0-3)

D-csoport

Győri ETO FC – Aqvital FC Csákvár 4-1 (3-0)

E-csoport

FC Ajka – Vasas FC 0-4 (0-1)

Videoton FC – Újpest FC 3-1 (2-0)

Az állás: 1. Videoton 9 pont, 2. Újpest 4 pont, 3. Vasas 3 pont, 4. Ajka 1 pont

F-csoport

MVM-Paks – Zalaegerszegi TE FC 2-2 (0-0)

G-csoport

Lombard Pápa Termál FC – FGSZ Siófok 2-0 (0-0)

Szombathelyi Haladás – Soproni VSE-GYSEV 1-1 (0-0)

Az állás: 1. Haladás 7 pont, 2. Sopron 4 pont, 3. Pápa és Siófok 3 pont (2-4)

H-csoport

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Soroksár SC 4-0 (2-0)

Pécsi MFC-Matias – Puskás Akadémia FC 0-0

Az állás: 1. Pécs 7 pont, 2. Szigetszentmiklós 6 pont, 3. Soroksár 3 pont, 4. Puskás FC 1 pont

Olvasói sztorik