NB I

A Fradi nyert, az Újpest nem

A Ferencváros a Zalaegerszeg ellen győzött, a lilák pedig az Ajka otthonában értek el döntetlent.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A keddi 14 találkozó után két mérkőzés maradt szerdára a Ligakupa csoportkörének második fordulójában; a Fradi a másodosztályú Zalaegerszeget fogadta.

A hetedik percben egy hazai szöglet után Naplepa fejelt a kapufa mellé. A vendégek meglepő módon egyenrangú partnerei voltak a Ferencvárosnak. A 27. percben helyzetbe kerültek a fővárosiak: Ugrai pontos beadását Havojics kétszer is kapura lőtte, de Forgács András mindkétszer blokkolt. A 34. percben Busai tisztára játszotta magát, pontos lapos beadását pedig Ugrai lőtte a hálóba (1-0). Az első félidő második felében már érvényesült az FTC dominanciája.

A szünet után Popov közeli lövését Czirjék kiütötte. A 64. percben Ugrai szögletét követően Popov közvetlen közelről a kapufát találta el. Kisvártatva bemutatkozott az FTC-ben a nemrégiben igazolt belga Lamah. A 81. percben éppen ő adott kiváló passzt Ugrai Rolandnak, aki nem érte el, így ekkor még nem született meg a Fradi második gólja, de a visszagurítást követően Nagy Dániel a hálóba bombázott (2-0). Három perccel később a frissen beállt Kovács Krisztián éles szögből az oldalhálóba lőtt.

Edzői értékelések

Thomas Doll, FTC: – A játékosok egész jól hajtották végre a feladatot, de természetesen vannak köztük olyanok, akiknek még tanulniuk kell. Fontos, hogy a fiatalok is gyakorlatot szerezzenek a játék során, kicsit felnőjenek a feladathoz. Némelyik fiatal játékos újra jöhet majd, úgy gondolom, összességében jó munkát végeztek ma. Lamah március óta nem játszott semmilyen meccsen, úgyhogy az edzések során olyan szintre kell hoznunk, megint részt tudjon venni a mérkőzéseken. Ma beraktuk a csapatba, és a meccs után is folytatja az edzéseket, úgyhogy szépen-lassan hagyunk neki időt, hogy fejlődjön. Nagyon fontos, hogy minden meccset nagy összpontosítással kezeljünk. Van még időnk a hétvégét megelőzően, szintén összpontosítanunk kell. Tavaly győztünk az Újpest ellen, ez nagyon jó érzés volt.

Lőrincz Emil, ZTE: – Voltak szép, és voltak kevésbé jó dolgok. Úgy gondolom, hogy maximálisan hasznos volt a mérkőzés azokra a célokra, amelyeket megfogalmaztam előtte: egyrészt a fiatal játékosok, illetve a kevesebbet játszók számára. Volt, aki jól teljesített, és voltak hibák is, természetesen, ezeket majd megbeszéljük. Volt olyan játékos, aki tartott a körülményektől. Szerencsére a hangulat nem volt olyan fergeteges. Az mindenképpen pozitív és jó volt, hogy minden játékosom játszani akart itt a Fradi-stadionban. Volt, akin azt láttam, hogy a kelleténél jobban tart a Fraditól, és nem meri megcsinálni azokat a dolgokat, amiket máskor igen. Rendszert váltottunk a szünetben, és utána visszavariáltam. Úgy néz ki, hogy a rendszer, amit az első félidőben játszottunk, illetve a második félidő eleje után, az masszívabb. Sajnálom, hogy előrefelé kevés lehetőséget alakítottunk ki, bár azért voltak lehetőségeink, csak a passzok nem voltak pontosak, vagy egyénileg rossz döntést hoztunk. Nem volt rossz ez a mérkőzés ebből a szempontból.

Korábban írtuk:

Az Újpest a másodosztályú FC Ajka otthonába látogatott. A 31. percben Pákai fejelt Szabó Zsolthoz, aki a kapuba passzolt (1-0). Négy perccel később egyenlítettek a vendégek: Rojo tökéletes baloldali beadása után Dani Ponce kapásból lőtt a hálóba (1-1). Az 57. perc ugyancsak Ponce volt eredményes, de a 64. percben a csereként beállt Mihalecz közeli találatával egyenlített az Ajka (2-2) – tudósított az Újpest FC Twitter-oldala.

Ligakupa, 2. forduló

E-csoport

FC Ajka – Újpest FC 2-2 (1-1)

Ajka, 350 néző. Játékvezető: Barna G.

Ajka: Tulipán – Köles, Asztalos, Pákai, Zámbó (Gunther, 67.) – Varga G. (Horváth V., 70.), Weitner, Lattenstein (Kalász, a szünetben) – Szabó Zs. (Mihalecz, a szünetben), Sowunmi (Csordás S., 62.), Major. Edző: Klement István

Újpest: Dmitrovics – Nego (Nagy G., 73.), Litauszki (Vadász, a szünetben), Cvejba, Rojo – Vasziljevics (Szalánszki, 62.), Koszovics, Serwy (Marques-Airosa, a szünetben), Ahmeti – Ponce (Holdampf, 82.), Mboma. Edző: Nebojsa Vignevics

Gólszerzők: Szabó Zs. (31.), Mihalecz (63.), illetve Ponce (35., 56.)

F-csoport

Ferencvárosi TC – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 500 néző. Játékvezető: Berger

FTC: Jova – Csilus, Nalepa (Valencsik, a szünetben), Csukics, Bosnjak – Nagy Dominik (Kovács K., 82.), Busai (Zsivoczky P., 62.), Havojics (Haris, a szünetben), Nagy Dániel – Ugrai, Popov (Lamah, 66.). Edző: Thomas Doll

ZTE: Czirjék – Simonfalvi, Kovács G. (Króner, a szünetben), Forgács (Farkas N., a szünetben), Kocsis A. – Bíró A., Kovács Gy., Melczer (Horváth A., a szünetben), Grbics (Bailo, a szünetben) – Károly B., Vittman (Babati, 77.). Edző: Lőrincz Emil

Gólszerzők: Ugrai (34.), Nagy Dániel (81.)

Kedden játszották

A-csoport

Nyíregyháza Spartacus – Ceglédi VSE 3-0 (1-0)

Diósgyőri VTK – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 4-1 (1-1)

B-csoport

Kecskeméti TE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0

Debreceni VSC-TEVA – Békéscsaba 1912 Előre FC 2-3 (1-2)

C-csoport

Dunaújváros PASE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (1-0)

Mezőkövesd-Zsóry FC – MTK 2-5 (1-2)

D-csoport

Bp. Honvéd – Aqvital FC Csákvár 7-3 (3-1)

Gyirmót FC – Győri ETO FC 1-4 (1-1)

E-csoport

Videoton FC – Vasas FC 5-1 (2-1)

F-csoport

Kaposvári Rákóczi FC – MVM-Paks 1-4 (0-2)

G-csoport

Szombathelyi Haladás – FGSZ Siófok 2-0 (2-0)

Soproni VSE-GYSEV – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (1-0)

H-csoport

Puskás Akadémia – Szigetszentmiklósi TK-Erima 0-2 (0-0)

Pécsi MFC-Matias – Soroksár SC 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik