NB I

Minden pontért meg kell szenvednie az újoncnak

A rutinos kapus, Balogh János szerint Törtei Tamás megfelelő ember a csapatkapitányi posztra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában a Kecskemét hazai pályán fogadta a Nyíregyházát. Mindkét csapatnak szüksége volt a pontokra – végül N’Diaye góljának köszönhetően a hazai csapatnak sikerült megszereznie a győzelmet (1-0). A Spartacus a vereség után épphogy elkerüli a kiesőzónát, ezért nem lehetnek nyugodtak az újoncnál, ráadásul kiesetek a Magyar Kupából az NB III-as Kisvárda ellen. Az eddigi csapatkapitány, Balogh János lemondott a posztról, Révész Bálint tulajdonos pedig komoly változásokat, keretfrissítést helyezett kilátásba. Két embert már el is küldtek, és külföldieket tesztelnek.

A Rangadó.hu megkeresésére Balogh János értékelte a Kecskemét elleni mérkőzést és elmondta, kit tartana a legalkalmasabbnak a csapatkapitányi posztra.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzés első húsz-huszonöt percét. Voltak lehetőségeink, de komoly, veszélyes gólhelyzeteket nem tudtunk kialakítani, csak helyzetecskéket. Fejeltünk egy kapufát is. Azután a Kecskemétet kiengedtük a nyomás alól, és a gól előtt két komoly lehetőségük volt a hazaiaknak, aztán végül N’Diaye betalált. A második félidőben nem tudtunk frissebbek lenni, talán a Kisvárda elleni kupameccs is közrejátszott ebben, ahol nagyon mély volt a pálya – kezdte Balogh János.

– A Kisvárda elleni meccs után lemondott a csapatkapitányi tisztségéről. Ilyenkor mi a szokás csapaton belül? Ön szerint, ki lenne a legalkalmasabb erre a szerepre?
– A klubvezetőség ebbe nem szól bele, általában az edző jelöli ki vagy a játékosok választják meg. Szerintem Törtei Tamás megfelelő erre a feladatra, mert bár nincs régóta a klubnál, de karakteres személyiség és remek csapatember.

– Révész Bálint tett egy bejelentést szerdán. Mit szól hozzá?
– Nem szeretnék rá reagálni, hiszen ez nem az én tisztem. Szíve joga azt csinálni, amit szeretne.

– Vasárnap a tabella második helyén álló MTK lesz az ellenfél. Milyen mérkőzésre számít?
– Nekünk minden meccs nagyon nehéz, mert mi vagyunk az újonc csapat. Minden megszerzett pontért meg kell szenvednünk. Az MTK ellen sem lesz ez másként.

Olvasói sztorik