NB I

Lázár Bence abbahagyja a profi futballt

Az Újpest saját nevelésű játékosa egészségügyi okokra hivatkozva úgy döntött, hogy 23 évesen befejezi pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lázár Bence 2005 nyarán lett az Újpest labdarúgója, 2010 márciusában pedig csatárként bemutatkozott az NB I-ben: rögtön két góllal a Kaposvár ellen. Összesen hatvan bajnoki meccsen játszott lila-fehérben, 15 alkalommal volt eredményes. Legutóbb Nyíregyházán kölcsönben szerepelt.

– Két évvel ezelőtt, május másodikán komoly gerincműtéten estem át. A műtét előtt ugyanis erős derékfájdalmakkal küszködtem. Azért vállaltam az operációt, hogy esélyt kapjak a folytatásra – mesélte az Újpest FC honlapján Lázár Bence. – Varga Péter Pál főorvos tényként közölte velem, amennyiben nem lesz operáció, akkor valószínűleg be kell fejeznem a labdarúgást. A műtét után kilenc hónapot hagytam ki, folyamatosan rehabilitációra jártam. Szerettem volna egészségesen visszatérni a pályára. Nagy örömömre kétezer-tizenhárom márciusában mindez végre sikerült! Sajnos, azóta is rendszeres fájdalmaim voltak és vannak, amelyek megakadályoznak abban, hogy egészségesen futballozzak. Rengeteget gondolkoztam azon, hogy mi lenne a jó döntés. Az egészségemet szem előtt tartva végül úgy döntöttünk a szeretteimmel, hogy felhagyok a labdarúgással. Nagyon fájó és nehéz döntés volt!

A tehetséges csatár elmondta, hogy a fájdalmai – főleg az utóbbi egy évben – egyre csak fokozódtak, még pihentetéssel sem szűntek meg.

– Alternatív gyógymódokkal is próbálkoztam, de nem történt pozitív változás. Lassan tíz éve vagyok Újpest-játékos, gyönyörű éveket töltöttem a Megyeri úton. Itt lettem profi futballista. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak és a szurkolóknak is, akik mellettem álltak a sérülésem előtt, alatt és után. A hasonló helyzetben lévő sportolókkal pedig szívesen megosztom a tapasztalataimat. A jövőben folytatom a tanulmányaimat, de a legfontosabb az, hogy szeretnék a labdarúgás közelében maradni. Hajrá Lilák! – nyilatkozta Lázár Bence.

Olvasói sztorik