NB I

Szimpatikus vesztes a Nyíregyháza

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Haladás – Lombard Pápa 2-0

Artner Tamás, Haladás: – Először is gratulálok a fiúknak, másodszor pedig köszönöm a szurkolóknak a biztatást! Szombaton kijött az egyik szurkolói csoport, végigszurkolta az edzésünket, ma pedig a Keringer Zsolt-féle csoport buzdította végig a csapatot. Azt hiszem, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első harminc percben eldönthettünk volna a találkozót. Megvoltak a lehetőségeink, gólt rúgtunk, de utána sajnos elkezdtünk kapkodni – a rutin azért hiányzik a pálya közepéről. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy el akarjuk dönteni a meccset. Ott is akadtak azért gondjaink, de úgy érzem, ha Szűcs Lajos nem véd ilyen jól, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Radó András belépésével gyorsabb lett a játékunk, egyértelműen támadóbbak lettünk, óriásit lendített a csapaton. Gratulálok neki, két hónap után azért így visszatérni nem egyszerű dolog.

Kovács László, Pápa: – Ilyenkor mindig nehéz megszólalni. Felülmúltak minket – a Haladás játékosai gyorsabbak, kreatívabbak voltak. Jobban is akarták a győzelmet. Megfejtendő dolog, hogy mi is a hibánk. Volt pár játékos, akiket meg fogok dicsérni, és lesz jó pár olyan is, akit eléggé le fogok szidni hétfőn. Kellenek még játékosok, akik futballozni is tudnak.


MTK – Nyíregyháza 2-0

Garami József, MTK: – Ez egy nagyon érdekes mérkőzés volt: kívülről nézve azt hinné az ember, hogy könnyű meccs volt, pedig nem. Nagyon jól védekezett a Nyíregyháza – sokszor hét-nyolc emberrel –, ráadásul jól kontrázott. Örülök annak, hogy türelmesen játszottunk, és így jött a gól. A második félidőben kevés helyzetet alakítottunk ki. Sikerünk titka, hogy a játékosok fegyelmezetten játszanak, de egy-két kivétel azért volt, annak meg is lett az eredménye. Örülök a sikereinknek, de a támadójátékunkon látszik, hogy ott frissítenünk kell.

Csábi József, Nyíregyháza: – Több sebből vérzünk, a mai meccsre is csak tizenhét embert tudtam nevezni. Bajzát Péter is megsérült, külön edzett a csapattól. Más játékot kellett játszanunk, mint amit szoktunk. Másra kellett helyeznünk a hangsúlyt, ami sikerült is, de bebizonyosodott, hogy támadó nélkül ezt a sportágat nehéz űzni. Az MTK azzal nyerte meg a mérkőzést, hogy kiváló támadói vannak, Torghelle Sándor egy villanása elég volt a gólhoz. A második félidőben mozgósítottuk az energiáinkat, de ebből kifolyólag kinyíltunk hátul. Előre is kellett volna cserélnem, de nem tudtam kit behozni, sajnos kevesen vagyunk. Kell igazolnunk, de neveket egyelőre nem akarok mondani. Látszott, hogy nem voltunk elegen. Derekasan küzdöttünk, de a szimpatikus vesztes szerepköréből már elegem van, ki kell bújni ebből.


Újpest FC – Dunaújváros 3-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A három-null ellenére nem volt egy könnyű meccs, idegesen játszottunk. Sok helyzetet kihagytunk – egy-nullnál a vendégeknek egyenlítési lehetőségük volt, de az kimaradt. Az elején a nagyon jól szervezett Dunaújváros megnehezítette a dolgunkat. A hajrában eldöntöttük a meccset, végül lőttünk három gólt, örülök a győzelemnek. Kitartást kívánok a Dunaújvárosnak a folytatáshoz!

Dobos Barna, DPASE: – Sajnos az első félidőben nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket támadásban, ráadásul hibáztunk is egyszer, amiből tizenegyes lett. Ezt kihasználta az Újpest. A második játékrészben próbálkoztunk, hiszen szeretnénk pontot, pontokat szerezni, de ami akadt lehetőségünk, az mind kimaradt. Utána még többet kockáztattunk, aminek az lett a vége, hogy mi kaptunk gólokat. Lelkileg sokat fog számítani, hogy a következő meccsünket már a saját pályánkon játsszuk. Azt nem hiszem, hogy hatalmas változás lesz az eredményekben, de a pontokban sokat fog számítani.


MVM-Paks – Kecskeméti TE 2-3

Csertői Aurél, Paks: – Hazai pályán három gólt kapni, az több mint sok, kivéve, ha négyet rúgunk. Az ellenfél majdnem hibátlanul kihasználta a lehetőségeit. Mi nem játszottunk igazán jól, de az utolsó húsz percben három-négy bravúrja is volt a kapusnak. Próbáltuk minél tovább kitolni ezt a jó teljesítményt, néhány játékostól ehhez ennél jobb teljesítmény kell. Kiegyeznék vele, ha legközelebb ismét kilenc meccs után kapnánk ki.

Bekő Balázs, KTE: – A bajnokságot nagyon rosszul kezdtük, utána megértették a játékosok, hogy sokkal nagyobb fegyelemmel kell játszani, ehhez hozzá kell tenni azt a belső dolgot, amit mindig látok edzéseken, de meccsen valahogy nem jött ki. Most a pontok miatt már felszabadultabbak voltunk, úgy is játszottunk. Kellenek az extra teljesítmények, egy jó kapus, egy jó csatár, de én nem szoktam kiemelni senkit, a csapat diadala volt ez is. Ezekből a kis mozaikokból áll össze a játékunk. Nagyon sajnálom Marko Vukaszovicsot, aki kitűnően játszott, remélem, nem súlyos a sérülése.

(forrás: kecskemetite.hu)


Pécsi MFC – Videoton 0-2

Véber György, Pécs: – Olyan mérkőzés volt, mintha a nemzetközi porondon játszottunk volna egy külföldi csapat ellen. Könnyedén nyert a Videoton ellenünk. A találkozó előtt egy döntetlenben mindenképp reménykedtem, de a játék képe alapján ennek nem volt realitása. Azért arra kíváncsi lettem volna, hogy hogyan reagáltak volna a fehérváriak, ha null-nullnál a játékvezető megadja a szabályos gólunkat. Összességében azonban megérdemelten nyert a Vidi!

Joan Carrillo, Videoton: – Jó iramban kezdtük a mérkőzést, sikerült néhány lehetőséget kialakítanunk, de ezekből még nem voltunk eredményesek. Nagyon nehéz volt ezen a talajon játszani, természetesen nem csak nekünk, hanem a hazaiaknak is. Irányítottuk a mérkőzést, aztán pedig jött Nikó szépségdíjas gólja, míg a második találatot egy begyakorolt akcióból szereztük. A második félidőben a labdabirtoklás volt az alapvető cél és persze újabb gólok szerzése, de ezt a pálya ma nem tette lehetővé. Szerencsére sikerült megnyernünk zsinórban a tizedik meccsünket is, ami minden ellenkező véleménnyel szemben borzasztó nehéz feladat. Ez csak akkor sikerülhet egy csapatnak, ha nagyon profi játékosok alkotják – és itt nem csak a ma keretben lévőkre gondolok –, de kell hozzá az összes stábtag odaadó munkája is. És persze kellenek a szurkolóink is, akiknek szintén nagyon köszönjük a támogatást.

(forrás: vidi.hu)


Debrecen – Bp. Honvéd 4-0

Kondás Elemér, DVSC: – A csapat jól játszott, de már múlt héten, Pakson is így volt. Azt a meccset is meg kellett volna nyerni, mert megvoltak a helyzeteink. Ma is, de ezúttal szerencsére négy gólt sikerült szerezni. A Honvéd masszívan próbált védekezni, de meg tudtuk őket bontani. Nagyon fontos volt az első gól, mert utána nyugodtabban futballozhattunk. Szép gólokat szereztünk, és a négy találat mellett legalább ugyanennyi nagy helyzetünk volt. Bíztam a csapatban, mert tudtuk a probléma okát, amit igyekeztünk orvosolni. A helyzetek mindig megvoltak, ezúttal gólokat is szereztünk. Ez a győzelem sokat segít, hogy a csapat kijöjjön a gödörből.

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Az első kapott gól után megpróbáltunk változtatni, de a második odaajándékozott találat után a csapat krízisbe került, és nem tudtunk már újítani. Hiányzott a koncentráció. A második félidőben megpróbáltunk változtatni, középpályás helyett csatár érkezett, de nem sikerült többet hozzátenni a játékhoz, a harmadik gól pedig végleg eldöntötte a meccset, mentálisan sem tudtuk összeszedni magunkat. Az előző vesztes meccsen kiálltam a csapat mellett, most azonban nem tudok, mert nagyon elégedetlen vagyok a játékkal. Nem keresek kifogásokat, a felelősség teljes egészében engem terhel.

(forrás: dvsc.hu)


Diósgyőri VTK – Ferencváros 2-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Nagyon jó, nyílt mérkőzés játszottunk, mindkét csapat a három pontért lépett pályára ma. A magas iramú mérkőzésen főleg az első félidőben oda-vissza hullámzott a játék. Három csatárral és bátor támadójátékkal kezdtünk, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, középen nagyon szépen kijátszotta a három támadó a két középső védőt. Sajnos nagyon gyorsan jött az egyenlítés, öt diósgyőrit cselezett ki az ellenfél játékosa, erről még beszélünk az öltözőben. Egy nagyon erős csapat ellen nyertünk, ami külön öröm. Úgy látszik, sorra jönnek a történelmi eredmények, a Feröer-szigeteken, ahol edzői pályafutásomat kezdtem, harminchét után sikerült bajnoki címet nyerni, Kecskeméten kilencvenhét év után jutottunk fel első alkalommal az élvonalba, Diósgyőrben harmincnégy év után hoztuk el a kupát, ma pedig harminchárom év után vertük a Ferencvárost. Gratulálok a fiúknak, ma is nagyon komoly teljesítményt tettek le az asztalra, megérdemeltük a győzelmet. Egy ilyen győzelem után nem maradt bennem hiányérzet.

Thomas Doll, FTC: – Tulajdonképpen másképpen képzelem el a labdarúgást. A probléma az, hogy gyakorlatilag előkészítjük a lehetőségeket, a gólokat, de nem tudjuk befejezni azokat. Ez a helyzet nem tetszik nekem. Nincs elég átütőerő a csapatban. Nem játszottunk egy túl erős DVTK ellen, rengeteg helyzetünk volt, gyakorlatilag magunknak nehezítjük meg az életet. Természetesen mélyen csalódott vagyok, hiszen megint sikerült felépítenünk az ellenfél csapatát. Néhány játékosnak nagy lemaradása van, és ez visszavet minket. A védekezés terültén hiányolom azt a mentalitást, hogy elsősorban az oldalról érkező beadások során minden áron próbálják menteni a kapunkat. Annyira egyszerű lett volna ma itt győzni, hiszen a középpályán eggyel többen voltunk, mégsem tudtunk élni ezzel a lehetőséggel. A játékosok akaratával nincs gond, de rendre rossz döntéseket hozunk a kapu előtt, így megnehezítjük a saját dolgunkat. Sokkal több volt ebben a mai meccsben.

(forrás: dvtk.eu)


Puskás Akadémia – Győri ETO 2-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – A Győr nagyon sokat tett azért, hogy megnyerje ezt a meccset. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgozott ki, csak az ellenfél játékosain, illetve Danilovicson múlt, hogy nem biztosították be a győzelmet már az első félidőben a büntetőnél. A második játékrészben már jobban játszottunk, sok helyzetet kidolgoztunk, de a meccs végén szintén Danilovics tartotta bennünk a lelket, hiszen nagyon sok bravúrt mutatott be. Ennek ellenére Lencse Lászlót is ki kell emelnem, aki parádés gólt rúgott, illetve Tischler Patrikot is. Azonban azt gondolom, az egész csapat diadala ez, sokat tettünk azért – még védekezésben is –, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Amikor hibáztunk, akkor pedig érkezett Danilovics a védéseivel. Korábban is maradtak bennünk pontok: nehéz volt a rajt, hiszen idegenben olyan csapatokhoz látogatottunk, mint a Diósgyőr, a Debrecen, a Videoton, a Ferencváros és a Honvéd. Nem volt könnyű a sorsolásunk. A sok vereség biztosan elvette a hitét a csapatnak, de most újra magunkra találtunk. Amikor nem játszunk jól, akkor is férfiasan küzdünk, egymásért.

Horváth Ferenc, a Győr vezetőedzője nem nyilatkozott a televíziónak a találkozót követően, a sajtótájékoztatón viszont jelezte, hogy fel fogja ajánlani lemondását Tarsoly Csabának, a klub elnökének. Hozzátette, amennyiben úgy alakul, emelt fővel fog távozni, éppúgy, ahogy érkezett.

Horváth Ferenc, Győr: – Nehéz összeszedni egy ilyen megnyert meccs után a gondolataimat, és kérem, ne is tegyenek fel kérdéseket, mert nem válaszolok rájuk. A lényeg az, hogy nem vagyok hajlandó lehajtani a fejemet, lógó orral járni, mindig egyenes ember voltam, s megmaradok annak. Tiszta a lelkiismeretem, nagy tervekkel jöttem az ETO-hoz, és nincs okom a szégyenkezésre. Bár elsősorban az edzőé a felelősség, de azért a játékosé is, aki kihagyja a tizenegyest, aki két méterről nem talál a kapuba, és azé is, aki minden szögből képes gólt kapni. Fontos volt nekem az ETO, ám innentől kezdve a tulajdonos kezébe teszem a sorsom. Felajánlom a lemondásomat, döntse el ő, miként folytatjuk tovább. A Puskás ellen is megnyerhettük volna a meccset csakúgy, mint legutóbb az MTK-val szembenit, ám nem sikerült. Lehet, hogy azzal segítek az ETO-nak, ha távozom.

(forrás: eto.hu)

Olvasói sztorik