NB I

Valami kezd elindulni Felcsúton

A Puskás Akadémia csapatkapitánya, Polonkai Attila szerint, nem szabad a mostani formája alapján megítélni a Győrt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Evés közben jön meg az étvágy – gondolhatják Felcsúton, hiszen a csapat a második győzelmét aratta zsinórban az NB I kilencedik fordulójában. Most a nyeretlen sereghajtó Dunaújvárost győzte le a Puskás Akadémia (3-2). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ment ez olyan könnyen, hiszen két góllal is vezettek a vendégek, de Benczés Miklós együttese végül megfordította a mérkőzést. A vezetőedző elismerően nyilatkozott a fiatalokról, különösen Lorentz Mártont emelte ki, aki az első találatot szerezte. Hétvégén ismét hazai pályán játszanak, a szebb napokat is látott Győri ETO-t fogadják.

A Rangadó.hu megkeresésére a felcsútiak csapatkapitánya, Polonkai Attila értékelte a Dunaújváros elleni mérkőzést, és elmondta, nagy kő gördült le a szívükről.

– Két oldala volt a szombati találkozónak. Az eredmény szempontjából mindenképpen pozitív. Fontos mérkőzést nyertünk meg, mert mindkét csapat a tabella végén szerepel. Null-kettőről sikerült fordítani, ami szintén nagyon pozitív. Az utóbbi, két meccsen a csapatjátékunk nem volt a legjobb, de érdekes, hogy pont ezeket sikerült megnyernünk. Eddig az volt a jellemző, hogy jól játszottunk, de végül nem jöttek a győzelmek. Mindezek ellenére, még egyszer mondom, hogy elégedettek lehetünk az eredménnyel – mondta Polonkai Attila.

– Kétgólos hátrányban is voltak, de végül sikerült fordítaniuk. Mit mondott Benczés Miklós a szünetben?
– Rá nem jellemző módon felemelte a hangját és ezzel felrázott néhány játékost. Másfél éve együtt van a csapat, ezért tudunk egymásért a klubért és a csapattársakért küzdeni.

– A vezetőedző a mérkőzés utáni nyilatkozatában külön kitért a fiatal Lorentz Mártonra, aki góllal járult hozzá a sikerhez…
– Egyetértek, Marci nagyszerűen játszott és nagy szerepe volt a győzelem megszerzésében, hiszen ő szerezte az első találatot. A múlt héten pont ezt a formációt gyakoroltuk és remekül működött. Sallai Rolandot is ki kell emelni, aki szintén nagyon fiatal kora ellenére jól játszott és harmadik találatunk előtt remek gólpasszt adott.

– Milyen volt a hangulat az öltözőben a mérkőzés után?
– Sok mindenkinek nagy kő gördült le a szívéről. Úgy gondolom, sokkal többre képes ez a csapat, mint amit az első fordulókban mutatott. Az utolsó két mérkőzésen sikerült nyernünk és ez kellő lökést adhat a továbbiakra nézve.

– Ad pluszmotivációt, hogy sorozatban a harmadik tétmérkőzésüket fogják otthon játszani?
– Mindenképpen jelent pluszmotivációt, hogy hazai környezetben, remek körülmények között játszhatunk. Ez kellő önbizalmat adhat. Pluszban ki kell emelni azt is, hogy nagyszerű szurkolótáborunk volt a hétvégén a felcsúti gyerekek személyében. Valami kezd elindulni a klub életében.

– A következő fordulóban a szebb napokat is látott Győri ETO-t fogadják. Mit vár attól a találkozótól?
– Nem szabad ezzel foglalkoznunk, mert akárhogy szerepel a Győr, attól még jó csapat, jó edzővel, remek körülményekkel. Nem szabad a mostani formájuk alapján megítélni őket. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de pont ez adhat nekünk erőt, hogy azt a görcsösséget – amiről már beszéltem – levethetjük magunkról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik