NB I

Hátrányból győzött Puskás

Továbbra is nyeretlen a Dunaújváros, amely a szünetben 2-0-ra vezetett, de végül 3-2-re kikapott.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Puskás Akadémia FC – Dunaújváros PASE 3-2 (0-2)
Felcsút, 300 néző. Játékvezető: Vad II
Puskás FC: Danilovics – Lorentz, Kelics (Tamás M., a szünetben), Vaszicsku, Fabio – Tóth B. (Margitics, 84.), Polonkai, Czvitkovics (Sallai, a szünetben), Szakály D. – Tischler, Lencse. Edző: Benczés Miklós
DPASE: Milinte – Csehi T., Gavrics, Szekeres A., Dodlek – Jakab D., Nikházi, Józsi – Zsótér (Böőr, 75.), Perics, Orosz M. (Thiago, 75.). Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Lorentz (61.), Szakály D. (69.), Tischler (78.), illetve Orosz M. (40.), Perics (45.)
Kiállítva: Jakab D. (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első győzelmét egy hete ünneplő felcsútiak a nyeretlenül sereghajtó Dunaújvárost fogadták az élvonal kilencedik fordulójában. A hazaiaknál Szélesi Zoltán sérülés miatt nem játszhatott.

Óvatosan kezdett mindkét csapat, eleinte egyik oldalon sem lehetett komolyabb helyzetet feljegyezni. A kilencedik percben Lencse látványos mozdulattal, sarokkal passzolt Tischler elé a tizenhatoson belül, aki csupán centikkel lőtt a kapufa mellé. A 18. percben Lorentz tekert a középen jól érkező Lencse fejére, de a labda a kapu fölé szállt. Két perccel később Czvitkovics szöglete után ismét Lencse érkezett, de ezúttal a kapus kezébe fejelt. A 25. percben Lencse elé keveredett a labda az ötös sarkán, de felpattant előtte, ezért nem sikerült a kapuba juttatnia. Ezután Polonkai Attila lőtt 17 méterről a kapu fölé.

Ebben az időszakban jobban játszott a Puskás FC, amely több helyzetet is kialakított a dunaújvárosi kapu előtt, de a befejezésbe mindig apró pontatlanság csúszott. A 33. percben Nikházi nagy lövését Danilovics bravúrral szögletre ütötte. Öt perccel később Czvitkovics sarokrúgása után a kapu torkából tudtak felszabadítani az újvárosiak. A negyvenedik percben szinte a semmiből megszerezte a vezetést a vendégcsapat: egy szabadrúgást követen a tizenhatoson belül Orosz Márk szabadon lőhetett, labdája egy védő lábáról került a hálóba (0-1). A folytatásban Perics növelhette volna fejjel az előnyt egy szabadrúgás után, de a labda a kapufa mellé szállt. A szünet előtt ígéretes kontrát indított a Dunaújváros: Zsótér és Nikházi mesterien játszott össze, majd középen a tisztán érkező Perics kapta a labdát, aki megduplázta a vendégek előnyét (0-2).

Hasonlóan kezdődött a második félidő, mint az első: többet birtokolták a labdát a hazaiak, próbáltak rést találni ellenük szervezett védelmen, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A Dunaújváros sehova nem sietett… A 61. percben Lorentz Márton határozottan indult el a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve a nagy erővel a hálóba lőtt (1-2). Két perccel később Orosz Márk beadása után Perics bólintott a kapu fölé. Megélénkült a mérkőzés a szépítő találattal.

A 69. percben a fejsérülése miatt jókora kötéssel játszó Fabio tekert középre, ahol Szakály Dénes begyötörte Milinte kapujába a labdát (2-2). A 76. percben Sallai mesterien tette a középen érkező Tischler fejére a labdát, de Milinte szép mozdulattal kiütötte a léc alól. Egy perccel később a dunaújvárosi Jakab Dávid megkapta második sárga lapját, ezért a vendégek emberhátrányba kerültek. Ezt a felcsútiak gyorsan kihasználták: Sallai Roland remek középre játszott labdáját Tishler elemi erővel bombázta a kapuba (3-2).

A 83. percben Tischler kapott labdát a jobb szélen, megindult középre, majd a kapu mellé lőtt. A 92. percben Szakály Dénes passzolt a középen üresen álló Lencséhez, aki megállította a labdát, majd a bal felső sarok mellé ívelt. Továbbra is rendkívül peches az újonc Dunaújváros, amely a szünetben még két góllal vezetett, de végül ismét pont nélkül maradt – tudósított a pfla.hu.

– Érdekes mérkőzés volt. Az első félidőben gyúrták egymást a csapatok, majd két – aránylag szép – góllal vezetést szerzett a Dunaújváros. Úgy nézett ki, megnyerik a vendégek a meccset, mert magabiztosnak tűntek. A második felvonásban aztán elkövették azt a hibát, hogy nagyon visszaálltak – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia és a Videoton korábbi vezetőedzője. – Sikerült gólt rúgnia a Puskásnak – a jobbhátvédnek, aki nem arról híres –, ettől pedig megzavarodtak a vendégek. Egy kavarodás után a gólvonal mögül rúgták ki a labdát, ez jelentette az egyenlítést, aztán jött a kiállítás és a harmadik hazai találat. Biztos, hogy a múlt heti, Pápa elleni három-nullás győzelem is közrejátszott abban, hogy most sikerült fordítaniuk a felcsútiaknak, illetve a szerdai, Debrecen elleni játék, ami nekem nagyon tetszett. Ugyan kikaptak, de jó teljesítményt nyújtottak. A mostani bravúr erőt adhat, de játékban még mindig van mit javulni.

Olvasói sztorik