NB I

Együtt kell küzdeniük a szombathelyieknek

A fiatal balhátvéd, Katona Máté szerint gödörben van a Haladás, de egy győzelem változtatna ezen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sötét fellegek járnak mostanában Szombathely felett, és a helyzet változatlan maradt az élvonal nyolcadik fordulóját követően is. Az eddig százszázalékos Videoton látogatott a Haladáshoz, és a mérkőzés nagy részét kilenc emberrel futballozó vasiak nem tudták megállítani a listavezetőt, amely 2-0-ra nyert. Ugyanez volt a végeredmény szerdán, az Újpest elleni, idegenbeli Magyar Kupa-meccsen is.

A Haladás a bajnokság következő fordulójában a Ferencváros otthonába látogat – a sérült Radó András, valamint az eltiltott Halmosi Péter és Kamil Kopúnek nélkül. Mindkét együttesnek szüksége van a pontokra, különösen a szombathelyieknek, akik jelenleg a kiesőhelyen tanyáznak.

A Rangadó.hu megkeresésére a nyáron érkezett védő, Katona Máté értékelte a Videoton elleni mérkőzést, és elmondta, együtt kell küzdeniük, ha ki akarnak mászni a gödörből.

– Az első húsz percben egyenrangú ellenfelei voltunk a Videotonnak, aztán jött az első gól és az első kiállítás, amit rövid időn belül egy második piros lap követett. Onnantól már nem sok esélyünk volt, főleg, hogy Nikolics még egyszer betalált. A második félidőben már a becsületünkért küzdöttünk. Szerintem ha tizenegy emberrel játsszuk végig a meccset, akkor lehetett volna keresnivalónk – mondta Katona Máté.

– Az Újpest elleni találkozónak is vereség lett a vége, de Artner Tamás szerint voltak jó periódusok is…
– Sajnos az első félidő nem nekünk állt. Az Újpest többet birtokolta a labdát. A második félidőt már jól kezdtük, de a lilák második gólja megtörte a lendületünket. Úgy gondolom, a második félidei játékunkra lehet építeni. Sajnos a csapatnak nyolc forduló elteltével négy pontja van. Kisebb gödörben vagyunk, de egy győzelem – akár már a hétvégén – sokat javítana ezen. Akkor talán a szerencse is mellénk állna, és a kapufáról majd nem kifele, hanem befele fog pattanni a labda.

– Hogy érzi, a légiósokkal erősödött a Haladás?
– Mindegyikük jó játékos, szóval szerintem erősödött. Rocchi nem véletlenül játszott annyi mérkőzést az olasz első osztályban. Sokáig nem szerepelt az előző csapatában, ezért még utol kell érnie magát, de a Siófok elleni Ligakupa-mérkőzésen is bizonyította, hogy erőssége lehet a csapatnak. Kopúnek védekező középpályás, aki szintén meccshiánnyal küzd, de beleillik a keretbe. Az ukrán Jefremovról nem sok mindent tudok elmondani, mert még csak az edzésen láttam játszani, de fiatal, ügyes játékos.

– Vasárnap a Ferencváros ellen Halmosi, Kopúnek és Radó András sem léphet pályára…
– Hiányozni fognak a csapatból, mert mindannyian meghatározó játékosok, de muszáj lesz őket pótolni. Úgy gondolom, vannak olyan labdarúgóink, akik képesek erre. Együtt kell küzdenünk azért, hogy kikerüljünk ebből a gödörből. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Fradi ellen, de egy jó csapattal, és egy jó stadionban fogunk játszani, aminek fel kell tüzelnie minket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik