NB I

A Haladás szurkolói is tiltakoznak

A fradisták mellett a többi között a szombathelyi ultrák sem váltják ki a szurkolói kártyát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás ultrái nem fogják kiváltani a szeptember 15-től tervezett szurkolói kártyát. Az Ultrasliberi portál változtatás nélkül közölte a Green White Army indoklását.

Tisztelt Szurkolótársak!

Egyre többen érdeklődtök arról, hogy mit fog tenni a GWA a szurkolói kártya bevezetését követően. Kiváltjuk-e a kártyát?

Nem váltjuk ki.

Mi elsősorban nem a személyes adatok megadása miatt döntöttünk a távolmaradás mellett, hiszen bérletvásárláskor eddig is meg kellett adni a nevet és a címet, illetve a jegyek is névre szólóak voltak. Különben is, szinte mindenkire egyesével jut egy kamera. Náluk egy hosszú folyamat végállomása ez a döntés. Úgy gondoljuk, hogy az mlsz átgondolatlan és felelőtlen politikája a szurkolói ügyekben most érte el a csúcsát. Ehhez sajnos a klubok tulajdonosai is asszisztálnak. Az egész folyamatot a szurkolók kriminalizálásával indították be. Felhasználva a különböző médiumokat, a csapból is az folyt, hogy ma Magyarországon azért nem járnak meccsre az emberek, mert félnek a huligánoktól és idegenkednek a trágár, rasszista megnyilvánulásoktól.

Érdekes módon mégis – rendőrségi kifejezéssel élve – a kiemelt kockázatú derbiken legmagasabb a nézőszám.

Miért a ZTE–HALADÁS-ra utazott el 1500 szombathelyi és miért nem a Felcsút–HALADÁS-ra? Most akkor félnek az emberek vagy sem?

Angol modellről kezdtek beszélni és bevezették a névre szóló jegyeket. Egyetlen eredménye lett az új rendszernek: hatalmas sorok a pénztáraknál. Nem azért mert ezrek kezdtek özönleni a stadionokba, hanem mert 2-3000 főt nem tudott kezelni a rendszer. Most azt mondják, azért kell a kártya, hogy gyorsuljon a jegyvásárlás és különben is „Európában mindenhol ez van” NINCS! Az angoloknál sem ebben a formában működik. Ott szolgáltatások kapcsolódnak a klubkártyákhoz. Olcsóbban lehet vásárolni a büfében, a fan shopban stb. A Manchester United online jegyértékesítési rendszerében bárki vehet jegyet, ha marad hely persze. Ugye ott van foci…

A lengyelek bevezették ugyan a kártyát, de a 2015–2016-os idénytől eltörlik!

Az oka: CSÖKKEN A NÉZŐSZÁM!

Az mlsz 2020-ig terjedő stratégia tervében az szerepel, hogy 3-4-szeresére szeretnék növelni a mostani meccsenkénti 2800 fős átlagos nézőszámot. Felfoghatatlan számunkra, hogy egy józanul gondolkodó sportvezető, hogyan hozhat olyan döntést, mely szerint szeptember 15-től kötelezővé és fizetőssé teszik a szurkolói kártyát! Ma Magyarországon maximum úgy kezd el valaki meccsre járni, hogy a barátok vagy a család kicsábítja egy – egy meccsre. Esetleg megtetszik neki a hangulat és ott ragad. De senki nem fog azért kártyát váltani, hogy kimenjen egy – egy meccsre, inkább elmegy moziba. Értsék már meg, hogy ez nem Anglia! Ott van foci, itt nincs! Magyarországon az embereket be kell csábítani a stadionokba! Jó focival! Nem pedig az alvilághoz köthető biztonsági cégekkel, bundabotrányokkal és hamis média kampánnyal!

Tegyék választhatóvá a szurkolói kártyát! Támogassák meg szolgáltatásokkal és rövid időn belül minden még meccsre járó „elmebeteg” ki fogja váltani. Milyen biztonsági kockázatot jelent, ha valaki mégsem váltja ki? Hiszen több tucat kamera pásztázza a lelátókat! Úgy gondoljuk, hogy nekünk még aktívan meccsre járó szurkolóknak fel kell hívnunk a figyelmet a kártya bevezetésének súlyos következményeire.

A Szurkolói Iroda megpróbálta szép szóval. Nem ment. A lelátón megpróbáltuk durván. Nem ment. Ezért úgy döntöttünk, hogy szeptember 15-től távol maradunk a mérkőzésektől.

Reméljük, hogy valamikor lesz egy értelmes ember az mlsz-ben, aki felfogja, hogy a kártya ilyen fajta bevezetésével tönkre fogják tenni a magyar szurkolói társadalmat. Reméljük nem ez a cél! Nem fogunk senkit sem elítélni azért, mert kiváltja a kártyát és szurkol a Halinak. De a szurkolótábor jövőjét szem előtt tartva, most ezt kell tennünk!

Ha egyetértetek velünk, maradjatok távol a meccsektől!

Green White Army

Olvasói sztorik