NB I

Andrij Jefremov is a Haladásban

Rocchi és Kopúnek mellett az ukrán is aláírta a szerződését a szombathelyiek sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Szombathelyi Haladás vezetősége. A haladasfc.hu portál tudósítása szerint három légiós is aláírta szerződését: az olasz Tommaso Rocchi, a szlovák Kamil Kopúnek, valamint az ukrán Andrej Jefremov is a sajtó képviselői előtt szentesítette kontraktusát a klubbal.

Artner Tamás, a csapat vezetőedzője elmondta, hogy eddig többnyire saját nevelésű játékosai voltak a Haladásnak, de nyáron a piacképes labdarúgóik távoztak és a minőségi pótlásokat csak külföldi játékosokkal tudták megoldani.

– Rocchi a támadósorban lesz segítség, míg Kopúnek a középpályára érkezik. Az olasznak sérülése után vissza kell nyernie a fizikai állapotát, de hozzátette, hogy még maradtak benne gólok, amiket itt szeretne megmutatni – mondta Artner Tamás.

A szlovák válogatott Kopúnek személyében minőségi játékost lát a szakvezető, míg Jefremovot egy nagyon tehetséges fiatalnak tartja. A három labdarúgó játékengedélyének megérkezése akár egy hétig is elhúzódhat, vagyis a szerdai Szigetszentmiklós elleni Magyar Kupa-meccsen még nem számolhat az új igazolásokkal Artner Tamás, de ha minden jól megy, a hétvégi Honvéd elleni bajnokin már ott lehetnek.

Illés Béla, a szombathelyi klub sportigazgatója elmondta, a külföldi játékosok szerződtetése nem jelenti azt, hogy lemondanának az évek óta akadémiai rendszerben működő utánpótlásképzésről.

A sajtótájékoztatón bemutatták a csapat új mezszponzorát is: a Haladás dresszein ezentúl az AGS Sport 23 nevű olasz-magyar cég logója fog szerepelni – a Massimiliano Caroletti által közvetített cég állja Tommaso Rocchi fizetését is.

Olvasói sztorik