NB I

Tiszta fejjel a Honvéd ellen

Gaál Bálintnak eddig sikerült megragadni a lehetőségeket, de nem éri be ennyivel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal hatodik fordulójának első mérkőzésén a Haladás 3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Paks csapatától. A tolnaiak megérdemelt győzelmet arattak, de két góljukban azért közrejátszott a hazaiak védelme. Nem véletlen, hogy Artner Tamás, a szombathelyiek vezetőedzője a mérkőzés után azt mondta, ilyen hibákat serdülőszinten sem lehet elkövetni.

A Haladás kedden a Ligakupában javított, mivel a Lombard Pápa otthonában 2-0-ra nyert. A csapatnak minden siker jól jön, de a tréner elmondása szerint az egyhetes szünet sem jött rosszul. Mint ismeretes, az Európa-bajnoki selejtezők miatt az elmúlt hétvégén szünetelt az NB I. A bajnokság következő fordulójában a Bp. Honvéd otthonában lép pályára Artner Tamás legénysége.

A Rangadó.hu megkeresésére a szombathelyiek fiatal támadója, Gaál Bálint értékelte a Paks elleni mérkőzést, és beszélt két góljáról, illetve a beilleszkedéséről is.

– Az első játékrész a Paksról szólt, de a szünet előtt még a semmiből egyenlíteni tudtunk. A második félidőben úgy mentünk ki a pályára, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Erre meg is volt az esélyünk, egészen a Paks második találatáig. Elég érdekes körülmények között született az a gól. A Paks sajnos megérdemelten vitte el a három pontot – mondta Gaál Bálint.

– A Ligakupában, a Lombard Pápa ellen sikerült javítaniuk…
– Örülök, hogy sikerült megnyernünk a találkozót, jót tett az önbizalmunknak. Úgy gondolom, jól is játszottunk és akár több góllal is nyerhettünk volna a Pápa ellen.

– Két mérkőzés alatt sikerült két gólt is szereznie, köztük az első NB I-es találatát. Innentől már könnyebb lesz? Tudja állandósítani a helyét a kezdőcsapatban?
– Természetesen nagyon örültem neki, bár abban a pillanatban nem foglalkoztam vele. A mérkőzés után jó érzéssel töltött el, hogy sikerült megszereznem az első NB I-es találatomat, de itt nem akarok megállni, minél többször szeretnék eredményes lenni. A második kérdésre válaszolva, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy lehetőséget kapjak a kezdőcsapatban. Csak saját magamon múlik, hogy élek-e vele. Eddig szerencsére sikerült jól kihasználni ezeket a lehetőségeket.

– Nyáron érkezett Szombathelyre. Sikerült a beilleszkedése?
– Az igazság az, hogy a keret nagy részét már ismertem, hiszen Szombathelyen szerepeltem az utánpótlásban és iskolába is ide jártam. Az érkező játékosokat nem ismertem, de úgy gondolom, hogy nem volt probléma a beilleszkedéssel.

– Artner Tamás szerint nagyon jól jött az egyhetes szünet a csapatnak. Ön is így látja?
– Igen, ez szerintem is így van. Ez a szünet jó volt arra, hogy a sérült játékosaink felépüljenek. Pályára lépünk a Magyar Kupában is, ahol ismét növekedhet egy kicsit az önbizalmunk. Rendet kell rakni a csapaton belül és tiszta fejjel menni a Honvéd elleni bajnokira.

– Verhető csapatnak tartja a stabil védekezésű kispestieket?
– Úgy gondolom, nincs olyan csapat, amelyet ne lehetne megverni. Az az együttes fog nyerni, amelyik jobb napot fog ki. Most már mindenképpen pontot kell szereznünk, de örülnék ha pontokkal jöhetnénk haza a Bozsik-stadionból.

Olvasói sztorik