NB I

Vesztes meccsen mutatkoztak be a Haladás légiósai

A szombathelyiek 2-0-ra kikaptak a Bp. Honvéd otthonában az élvonal hetedik fordulójában.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Bp. Honvéd – Szombathelyi Haladás 2-0 (2-0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Játékvezető: Németh Á.
Honvéd: Kemenes – Alcibiade, Kosznics, Marku, Ikenne-King (Baráth, 85.) – Portilla, Hidi, Job, Vécsei (Nagy G., 92.) – Traoré, Youla (Mancini, 77.). Edző: Pietro Vierchowod
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Dvorschák (Németh M., 79.), Devecseri – Jagodics M. (Schimmer, 33.), Nagy O., Iszlai, Halmosi, Gaál – Kopunek, Rocchi (Gyurján B., a szünetben). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Portilla (13.), Hidi (43.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért a magyar-korszak a Haladásnál, hiszen a Honvéd otthonában a három új szerzemény közül az olasz Tomasso Rocchi és a szlovák Kamil Kopúnek is a kezdőcsapat tagja volt, az ukrán Andrij Jefremov nem volt a keretben, Katona Máté eltiltott, Radó András pedig sérült. A hazaiaknál folytatódott a szomorú tendencia: mindössze három magyar volt a pályán a kezdéskor.

A hatodik percben Halmosi lőtt a kapu mellé/fölé, a másik oldalon pedig Hidi Patrik tekert középre, a szél kicsit belekapott a labdába, így Rózsa Dánielnek bravúrral szögletre kellett tolnia. A 13. percben Portilla húsz méterről elvégzett szabadrúgása a sorfal egyik tagján, Iszlai Bencén megpattant, így a labda a kapust becsapva a hálóban kötött ki (1-0). A másik oldalon Rocchi lövése süvített el a keresztléc fölött.

A 19. percben Youla léphetett meg egy pontos indítással, amikor már a tizenhatoson belül járt, egy védőt kicselezett, de a lövés pillanatában elcsúszott, így mellé gurult a labda. A 27. percben megint Youla iramodott meg a szélen, de nem passzolt a középen érkező Traoré elé, ezért a kapujából kimozduló Rózsa lábbal tisztázni tudott. A szünet előtt jött az újabb hazai gól: Youla ezúttal passzolt Traoré lekészítette a labdát Hidi Patriknak, aki 16 méterről a háló közepébe lőtt (2-0).

Az 53. percben előbb Kemenes ütötte fejbe Halmosit a kapu előtt, majd Kosznics kézzel beleütött a labdába, de a játékvezető nem adott büntetőt. A 62. percben Nagy Olivér veszélyes beadása után majdnem öngólt vétettek a kispestiek, de a Kosznics lábáról a kapu felé pattanó labdát Kemenes végül tisztázni tudta. A 71. percben a labda Marku mellkasáról Schimmer elé került a tizenhatoson belül, de a szombathelyiek cserejátékosa nagy helyzetben arasznyival a keresztléc fölé lőtt. Négy perc múlva Gaál Bálint lövése ment mellé. A második félidőt kis túlzással végigtámadta a Haladás, de gólt nem szerzett, így 2008 óta nyeretlen Kispesten.

– Kimondottan tetszett a Honvéd, úgy látszik, egyre jobban összeáll a csapat. Nem akarok rosszindulatú lenni, de ez a Haladás nem az, amelyiket például tavaly láthattuk. Détári Lajossal együtt néztem a meccset, és mondtam neki: ha reggelig játszanak, a szombathelyiek akkor sem rúgnak gólt. A kapura nem voltak veszélyesek, a kispesti védelem könnyedén hárított mindent. Ezt a hazaiak is látták, gondolom kettő-null után ezért vettek vissza némileg. Békés mérkőzés volt, a Honvéd élvezte a hazai pályát, magabiztosan nyert, semmi ellenállás nem volt a vendégekben. Artner Tamás érzésem szerint nem tud mit mondani, nem tud mit csinálni, majdhogynem a kiesőzónához fog tartozni a csapata. Ha Radó András visszatér, talán acélosabb lesz az együttes, de most nem láttam semmi elképzelést náluk. A Honvéd legalább a kétékes játékot erőltette, Vécsei Bálint pedig mögöttük szabadon mozgott. Ilyen magabiztosan középmezőnybeli rivális ellen már régen nyert a Honvéd – mondta a Rangadó.hu szakértője, a kispestiek korábbi vezetőedzője, Szurgent Lajos.

Olvasói sztorik