NB I

„Háború, amit meg kell nyerni”

Két veretlen csapat találkozik egymással a forduló rangadóján, Székesfehérváron. A Videoton–Diósgyőr mérkőzés előtt ugyanazt a három kérdést tettük fel a két vezetőedzőnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr utoljára 1998 őszén tudott nyerni Székesfehérváron. A hazaiak kispadján akkor Verebes József, a vendégekén Tornyi Barnabás ült. Azóta rengeteg kanyart vett mindkét csapat útja, megjárták a másodosztályt is – most viszont az NB I két legjobb formában lévő, veretlen együtteseként találkoznak.

Joan Carrillót és Tomiszlav Szivicset egyaránt felkészült szakemberként ismeri (el) a hazai szakma, akik ráadásul remekül tudják motiválni játékosaikat. Eddig mindketten – szinte – a maximumot hozták ki csapatukból. A vasárnapi rangadó az ő párbajuk is lesz, így a Rangaó.hu mindkettejüknek ugyanazokat a kérdéseket tette fel a meccs kapcsán.

1. Fontos lesz-e a mérkőzés a bajnoki cím szempontjából, vagy csak egy szimpla rangadó?

2. Mi a véleménye az ellenfélről?

3. Mi dönthet, hogyan nyerheti meg a csapata a rangadót?

Íme, a két mester válaszai:

Joan Carrillo Milan:

1. Hasonló lesz ez a rangadó, mint az Újpest elleni volt, hiszen most is egy veretlen csapattal találkozunk. Ez is nagyon jól mutatja, hogy a Diósgyőr nagyon jó együttes, szóval nagyon nehéz meccs lesz.

2. Nagyon erős csapat, amely kitűnő játékosokból áll. Jelenleg veretlenek a bajnokságban, ami szintén jól mutatja az erejüket.

3. A játékosok. Egész pontosan az, hogy mennyire tudunk okosan játszani, hogyan reagálunk azokra a dolgokra, amik a meccs közben történnek majd. Emellett persze a taktika, a pillanatnyi mentális és a fizikai állapot is fontos tényező lesz.

Tomiszlav Szivics:

1. Messze még a bajnokság vége, mi mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, így van ez most is. Korai még nagyot álmodni, a következő két mérkőzésünk, a Videoton és a Ferencváros elleni sok kérdésre választ ad majd.

2. Szervezett csapat, amely jó formában és lendületben van. A zsinórban aratott nyolc győzelem önmagáért beszél.

3. Minden meccs egy háború, amit meg kell nyerni. Nagy taktikai csata lesz az elsőtől a kilencvenedik percig. Lehet, hogy a nyolcvannyolcadik percben egy váratlan húzás dönti majd el a meccset.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik