NB I

Egy súlyos lábtörés évfordulójára

A korábbi kispesti védő, Souleymane Tandia egy mezt és húsz labdát küldött Diósgyőrbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December elsején lesz két éve, hogy a Diósgyőr–Honvéd bajnoki meccsen a vendégek védője, Souleymane Tandia eltörte a hazaiak fiatal játékosa, Csirszki Martin sípcsontját. A szenegáli játékost sokkal szándékossággal vádolták, de ő már akkoriban is többször bocsánatot kért, és – bár a DVTK játékosa már teljesen felépült és ismét futballozik – még mindig bántja a lelkiismeretét, ami történt.

A sajnálatos eset közelgő második évfordulója miatt a – jelenleg a másodosztályú Orduspor csapatát erősítő – Tandia küldött egy mezt, amit képviseletében Petercsák Balázs, az AFCK menedzsere kedden adott át Csirszkinek. A kedves gesztusra szombaton, a Diósgyőr–Honvéd meccs előtt került volna sor, de a küldemény elkeveredett a nemzetközi postai szállítás során. Mivel a diósgyőri játékos 17 éves volt a sípcsonttörés időszakában, a szenegáli húsz labdát ajándékozott a DVTK jelenlegi U17-es csapatának.

– Tandiát a mai napig nagyon bántja, ami történt, valamint az, hogy többen szándékossággal vádolták. Az történt, hogy nagyon magával ragadta a diósgyőri stadion remek hangulata, és a játék hevében rosszul sikerült egy becsúszása, bár még a labdát is elérte. A játékos egyébként hamarosan újra hazánkba érkezik, és akkor Csirszki Martint is meglátogatja majd – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Petercsák Balázs.

Olvasói sztorik