NB I

Szerdán eldől Pintér Attila sorsa

A szövetségben meghallgatják a kapitányt és segítőit, majd döntenek, hogy menjen vagy maradjon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülése, ahol elemzik az eltelt időszakot, meghallgatják Pintér Attila szövetségi kapitányt és a segítőit, aztán döntenek a további sorsukról – ezt Csányi Sándor MLSZ-elnök mondta egy kérdésre válaszolva a Corvinus Egyetemen tartott előadásában.

Az esemény nem volt sajtónyilvános, az Indexszelegy jelenlévő diák osztotta meg, mi hangzott el. Csányi ezután megkérdezte, hogy mi legyen Pintérrel: egy hallgató szavazott a maradására, az ott lévők közel fele viszont menesztené.

A magyar válogatott itthon 2-1-es vereséggel kezdett az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A gyengébbnek tartott Észak-Írország 1-0-s hátrányból fordította meg a mérkőzést. A szurkolók közül sokan már a meccs közben Pintér távozását követelték, akinek ez volt az első tétmeccse.

Csányinak is csalódást okozott az selejtező, az MLSZ-elnök megjegyezte a meccs után, hogy szakmai kiértékelés után döntenek Pintér sorsáról. Olyan híreket is lehetett hallani, hogy egyelőre marad a kapitány, helyét az októberi Bukarestben rendezendő román-magyar meccstől teszik függővé.

Korábban úgy tudtuk, hogy ezen a héten hétfőn vagy kedden ülésezik az MLSZ elnöksége, amely meghallgatja Pintér és segítőinek beszámolóit. Arról is beszámoltunk, hogy már a selejtezők előtt válságstáb ült össze, megvizsgálták annak a lehetőségét, hogy még az Észak-Írország elleni meccs előtt leváltják a kapitányt.

Olvasói sztorik